Haberler

Van'da "Ombudsman Halkla Buluşuyor" Programı Yapılacak

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Ombudsman Halkla Buluşuyor" programı kapsamında 22-23 Kasım tarihlerinde Van'daki vatandaşların sorunlarını dinleyecek.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Ombudsman Halkla Buluşuyor" programı kapsamında 22-23 Kasım tarihlerinde Van'daki vatandaşların sorunlarını dinleyecek.

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan (KDK) yapılan açıklamada, programın Antalya, Bursa, Erzurum, Şanlıurfa, Trabzon ve Konya'dan sonra 22-23 Kasım tarihlerinde Van'da yapılacağı bildirildi.

Kentteki bir otelde düzenlenecek programa Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Kamu Denetçileri Arif Dülger, Celile Özlem Tunçak, Hüseyin Yürük ve Yahya Akman, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve idari amirlerin katılacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"KDK'ya gelen başvurular, insan haklarına dayalı adalet anlayışı içerisinde titizlikle incelenmekte, birey ve idare arasındaki uyuşmazlıklar öncelikle dostane çözüm ve uzlaşı ile çözüme kavuşturmaya, iyi yönetim ilkeleri yerleşmesini sağlamaya ve idarenin denetimiyle şeffaflığı artırmaya çalışmaktadır. Kurum dostane çözüm yöntemi ve verdiği tavsiye kararları ile demokrasi ve hukukun üstünlüğünün sağlanmasına, kamu hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesine ve hak arama kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlamaya çalışmaktadır. Yapılan şikayet başvuruları yalnız hukuk yönünden değil ayrıca hakkaniyete uygunluk yönünden de incelenmeye tabi tutulmaktadır. Bu açıdan bakıldığında KDK Türkiye'de hakkaniyet denetimi yapan tek kurumdur."

Van'dan KDK'ya kamu personel rejimi, eğitim-öğretim, gençlik ve spor konularında 200 şikayet başvurusunun yapıldığı belirtilen açıklamada, kamu kurumlarıyla ilgili sorun yaşayan herkesin kurumun internet sitesi üzerinden e-başvuru ya da kuruma bizzat ücretsiz başvuru yapabileceği aktarıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Şeref Malkoç Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title