Haberler

Van'da Karla Mücadele Çalışması

Van'da karla mücadele çalışması

Van Büyükşehir Belediyesi, 120 personelle kentteki kaldırımları kar ve buzdan temizledi

VAN - Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemesi için ana arterlerde yoğun bir çalışma sarf ediyor.

Dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği kentte, Van Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri geceli gündüzlü çalışmalarını sürdürüyor. Gece saatlerinde karın etkisini yitirmesi ile harekete geçen ekipler, sabahın ilk ışıklarında Cumhuriyet, İskele, Sıhke, İkinisan, Milli Egemenlik ve Maraş caddelerinde biriken kar yığınlarını temizledi. Vatandaşların mağdur olmaması için yoğun çaba sarf eden ekipler tarafından kaldırım temizliği de yapılıyor.

120 personel ve 4 kar küreme aracı ile yoğun mesai

Araç trafiğinin yanı sıra yaya trafiği için de çalışma başlatan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kaldırım temizliğini sürdürüyor. Yaklaşık 120 personelle kentteki kaldırımları kar ve buzdan temizledi. 4 kar küreme aracının da kullanıldığı çalışmalar, ara sokaklarda devam ediyor.

"50 yıldır görmediğim hizmeti kayyumla gördüm"

Van Büyükşehir Belediyesinin karla mücadele çalışmalarını değerlendiren vatandaşlardan Efendi Onay, 50 yılı aşkın bir süredir Van'da ikamet ettiğini ve birçok belediye başkanı gördüğünü ifade ederek, kayyum ile birlikte hizmetle de tanıştıklarını belirtti. Onay, "Daha önce görüyorduk; kar günlerce caddede, kaldırımlarda kalıyordu. Buzlanan yollarda birçok kaza yaşanıyordu. Dün yağan kardan şu saat itibariyle eser yok. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Karın yağmasıyla birlikte daha önce olduğu gibi 'Kar yine yerde mi kalır' diye düşündüklerini belirten Cumhuriyet Caddesi esnaflarından Metin Gülpınar ise, sabah iş yerini açmaya geldiğinde kar temizleme çalışmalarını da gördüğünü söyledi. Gülpınar, "Kayyumun ardından belediye tarafından yürütülen çalışmaları gerçekten beğeni ile takip ediyorum. Birçok çalışma zamanında ve gerektiği gibi yürütülüyor. Gönül ister ki bu şekilde çalışmalar devam etsin" ifadelerini kullandı.

Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele çalışmaları, kırsal mahalle ve mezralarda da devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title