Haberler

Van'da İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Van İl Koordinasyon Kurulu, 2007 Yılı 3. Dönem Toplantısı Vali Özdemir Çakacak Başkanlığında Yapıldı.

Van İl Koordinasyon Kurulu, 2007 yılı 3. dönem toplantısı Vali Özdemir Çakacak başkanlığında yapıldı.

İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu'nda, 2. dönemin değerlendirmesi ve yapımı devam eden yatırımların son durumu ele alındı. Dönem itibarıyla genel bütçe dahil, yatırımcı kuruluşların 830 projesi bulunduğunu ifade eden Vali Özdemir Çakacak, projelerin toplam tutarının 1 milyar 181 milyon 69 bin 182 YTL olduğunu kaydetti. Projelerin önceki yıllar harcamasının 402 milyon 458 bin 518 YTL olduğunu belirten Vali Çakacak, 2007 yılı ödeneğinin ise 164 milyon 747 bin 397 YTL olduğunu söyledi. Projelere 2007 yılı içerisinde bugüne kadar 39 milyon 91 bin 584 YTL harcanmış olduğunu belirten Vali Çakacak, parasal gerçekleşme oranının yüzde 23.7, fiili gerçekleşmenin ise daha fazla olduğunu dile getirdi.

İl Özel İdaresi ve belediyelerin 339 projesinin bulunduğunu da kaydeden Vali Çakacak, "Bu projelerin parasal bedeli 120 milyon 691 bin 178 YTL'dir. Dış kaynaklar ise 11 milyon eurodur" dedi.

Genel bütçeli kuruluşlar ve mahalli idarelerce yürütülen bin 169 projeden 227'sinin tamamlandığını, 572 projenin ise devam ettiğini belirten Vali Çakacak, koordinasyon kurulunun amacının yürütülün yatırımların tamamlanmasına yönelik çalışmalarının yapılması olduğunu söyledi. Vali Çakacak, "Burada asıl amaç yatırımların zamanında bitirilmesini sağlamaktır. Aksaklıklar, eksiklikler, sorunlar varsa dile getirilecek. Hangi konuda sıkıntı varsa bunu ne şekilde gidereceğimizi görüşeceğiz. Önemli olan burada koordinasyonla yatırımların zamanında bitirilmesini sağlamaktır. Hizmetin zamanında getirilmesi esastır. Özellikle önceliği olan yatırımlarda gecikme kabul edilemez. Van'da inşaat sezonu geç açılıyor ve erken kapanıyor. Dolayısıyla kısa sürede bir çok işi yapmak durumundayız. Bütün işimizi kısa süren inşaat mevsimine sığdırmak durumundayız'' dedi.

Çalışmalar sırasında zorunlu olan gecikmelerin olduğunu da vurgulayan Vali Çakacak, bu yıl bir çok köyde sel felaketi yaşandığını, bugün bile bazı köylerde sel olayı ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Vali Çakacak, "Bunlar elimizde olmayan nedenlerdir. Yatırımı geciktiriyor. Ama biz buna rağmen hem yatırımları yapıyoruz hem de bunlara koşuyoruz. Bu konuda gerek ilçe kaymakamlıkları, gerekse İl Özel İdaresi geceli gündüzlü çalışıyor. Ben bu çalışmalarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum'' şeklinde konuştu.

Vali Çakacak'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından yatırımcı kuruluşların daire amirleri sıra ile kürsüye gelerek, yürüttükleri projeleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısına, Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların daire amirleri ile Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu katıldı.

(ŞA-AKK-Y)

23.08.2007 17:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title