Haberler

Van'da İki Artçı

Van'da, 18 dakika arayla merkez üssü Karagündüz köyü olan 4,7 ve 4,3 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı kaydedildi.

Van'da, 18 dakika arayla merkez üssü Karagündüz köyü olan 4,7 ve 4,3 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi resmi internet sitesinden alınan bilgiye göre, saat 17.53'te merkez üssü Van'ın Erçek beldesine bağlı Karagündüz köyü olan 4,7 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi.

İlk sarsıntıdan yaklaşık 18 dakika sonra da saat 18.11'de 4,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Karagündüz köyü muhtarı Özer Polater, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artçı sarsıntıların köyde kısa süreli korku ve paniğe yol açtığını belirterek, Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören köydeki bazı evlerin, artçı sarsıntıların etkisiyle yıkıldığını söyledi.

Polater, evlerin ağır hasarlı olması nedeniyle boş olduğunu, bu nedenle de can kaybı yaşanmadığını bildirdi.

Kriz merkezi yetkilileri de Van merkez ve Erciş ilçesinde de hissedilen artçı sarsıntıların, ilk belirlemelere göre iki kentteki ağır hasarlı binalarda herhangi bir çökmeye neden olmadığını bildirdi.

Öte yandan, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, Van merkezde meydana gelen artçı iki depremin de 4,5 büyüklüğünde olduğu bildirildi. - VAN

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title