Haberler

Van'da 'Halk Oyunları İl Birinciliği' Yarışmaları Sona Erdi

Van'da ilk ve orta dereceli okullar ile yaygın eğitim merkezleri arasında düzenlenen 'Halk Oyunları İl Birinciliği' yarışmaları sona erdi.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü salonunda sabah saatlerinde başlayan il yarışmalarda ekipler birinciliği için kıyasıya yarıştı. Geleneksel ve stilize dallarında düzenlenen ve il genelinde katılan 24 ekip küçükler, yıldızlar, gençler ve yaygın eğitim kurumları kategorilerinde yarıştılar. Yapılan yarışmaların sonunda stilize dalında miniklerde Türk Eczacılar Birliği İlköğretim Okulu, yıldızlarda Süphan İlköğretim Okulu, gençlerde Çaldıran Zahide-Mehmet Salih Tamince Lisesi ve yaygın eğitim kurumlarında ise Çaldıran Halk Eğitim Merkezi birinci oldular. Geleneksel dalda ise miniklerde Namık Kemal İlköğretim Okulu, yıldızlarda Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu, gençlerde Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve yaygın eğitim kurumlarında ise Van Halk Eğitim Merkezi birinci oldu. Birinci olan ekipler, daha sonra açıklanacak bir tarihte Erzurum'da yapılacak olan bölge birinciliğine katılacaklar.

Yarışların ardında dereceye giren ekiplere plaketlerini, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldızbaşı, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan ve bazı ilçe milli eğitim müdürleri tarafından verildi.

(SER-ŞA-Y) 23.02.2008 18:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title