Haberler

Van'da Güdümlü Projeler Tanıtıldı

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında uygulamaya geçirilmesi planlanan güdümlü projelerin tanıtımı yapıldı.

Valilik toplantı salonundaki programda konuşan Vali Murat Zorluoğlu, SODES projelerinin 2008 yılında GAP bölgesinde uygulamaya konulduğunu anımsattı.

2013 yılında Van'ında içinde yer aldığı 34 ilde SODES projelerinin hayata geçirildiğini belirten Zorluoğlu, şunları söyledi:

"Bugüne kadar Van'da toplamda 70 milyon liralık bir kaynak bu iş için harcanmış. Ağırlıklı olarak kamu kuruluşları, yerel yönetimler ve Sivil Toplum Kuruluşlarının hazırladıkları, küçük, orta ölçekli projeleri destekleme mahiyetinde bu destekler verildi. 2017 yılında 20 adet kamu, 8 adet belediye ve 18 adet STK'lara olmak üzere toplam 46 proje SODES kapsamında kabul edildi. Bu projeler kapsamında 7.8 milyon lira bir ödenek bize geldi. Bizde zaman içerisinde bu ödenekleri projeleri geçen kuruluşlara aktaracağız."

Güdümlü projelerin Türkiye'de ilk kez uygulanacağına dikkati çeken Zorluoğlu, bu projenin ilk uygulanacağı şehirlerden birinin de Van olduğunu ifade etti.

Belediye olarak kentte okul ve yol yaptıklarını vurgulayan Zorluoğlu, "Bu şehrin çok uzun yıllardan bu tarafa bekleyen ve el değmemiş sorununa diğer kaymakam arkadaşlarımızla iş birliği içinde çözüm bulmaya çalışıyoruz. Belediye olarak bu kente sadece fiziki olarak değil aynı zamanda sosyal destek projeleriyle de dokunuyoruz. Bu yüzden de bu sosyal destek projeler bizim için paha biçilemezdir."

Hayata geçirmesi planlanan iki proje ile ilgili bilgi veren Vali Zorluoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kadınlar ve engellilere yönelik bir proje yürütülecek. Bu projenin adı Umutlu Eller Projesi. Bunun için 2 milyon 900 bin liralık bir ödenek var. Biz bu projeyle 2 milyon 900 bin lira harcayarak en az 5 bin insanımıza ulaşacağız. Bu kadın ve engellilerimizden bin tanesine mesleki eğitim vererek ve inşallah onları meslek sahibi yapacağız. Diğer projemiz ise Genç Ağaçlar Kök Salıyor projesi. Bu proje içinde 4 milyon 900 bin liralık bütçe ayrıldı. Buradaki hedefimiz ise gençler ve çocuklara ulaşmak. Yaklaşık 20 binin üzerinde genç ve çocuğa tüm il genelinde bu proje ile ulaşmayı hedefliyoruz. Bu çocuk ve gençlerimize çeşitli faaliyetler yapacağız."

Toplantıya, ilçe kaymakamları, belediye başkan vekilleri ve kamu kurumlarının amirleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Zorluoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title