Haberler

Van'da Cami Açılışı

Van'ın Gürpınar İlçesi Yukarı Kaymaz Mahallesi'nde, 6 dönümlük arazi üzerine yapılan Seyit Yusuf Arvas Camii, kılınan ilk Cuma namazı ile hizmete açıldı.

Van'ın Gürpınar İlçesi Yukarı Kaymaz Mahallesi'nde, 6 dönümlük arazi üzerine yapılan Seyit Yusuf Arvas Camii, kılınan ilk Cuma namazı ile hizmete açıldı. Caminin yapılması için 6 dönümlük arazisini hibe eden KOSGEB İl Müdür Yardımcısı Hadi Arvas, sözkonusu caminin yapımında birçok kişinin emeği olduğunu söyledi.

Van'ın Gürpınar İlçesi Yukarı Kaymaz Mahallesi 300 kişilik yeni bir camiye kavuştu. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Van İl Müdür Yardımcısı Hadi Arvas, kendisine ait olan 6 dönümlük arazisini mahallede cami yapılması için bağışladı. Bağış sonrası caminin yapılması için de yoğun uğraşlar veren Arvas, söz konusu caminin bitirilmesiyle büyük sevinç yaşadığını anlattı.

Babası Seyit Yusuf Arvas adına yaptırılan camide birçok kişinin emeği olduğunu anlatan Hadi Arvas, "Bu camimizin hizmete girmesinde Gürpınar Kaymakamımız Sayın Nurullah Kaya, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, Özel İdare Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, Gürpınar Belediye Başkanı Fuat Yaşar Artan, Gürpınar İlçe Emniyet Amirliği ve mahalle halkının büyük desteği oldu. İlk Cuma namazımız ile bugün camimizi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eski camiye göre oldukça modern ve geniş bir cami oldu. Bizler de böyle bir caminin yapılmasına vesile olduğumuz için çok gururluyuz. Caminin hizmete açılması bugüne nasip oldu. İlk Cuma namazını bugün Van Müftümüz Sayın Nimetullah Arvas hocamız kıldırdı. Umarız bu tür hayırlara vesile olmaya devam ederiz" şeklinde konuştu.

Seyit Yusuf Arvas Camii'nin açılışına; Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya, Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, Özel İdare Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, Ak Parti Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış, Van Müftüsü Nimetullah Arvas, bazı kurum temsilcileri ile mahalle halkı katıldı. Namaz sonrası cami cemaati yemekte bir araya geldi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nimetullah Arvas Gürpınar Kaymaz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title