Haberler

Van'da Boşanma Oranlarında Artış

Van Nüfus İl Müdürü Zeynelabidin Tekin, Van'da Boşanan Çift Sayısının Eski Yıllara Oranla Arttığını İfade Ederek, Boşanmalarının Bir Çoğunun Maddi Geçimsizlikten Kaynaklandığını Söyledi.

Van Nüfus İl Müdürü Zeynelabidin Tekin, Van'da boşanan çift sayısının eski yıllara oranla arttığını ifade ederek, boşanmalarının bir çoğunun maddi geçimsizlikten kaynaklandığını söyledi.

Konu ile ilgili makamında İHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Zeynelabidin Tekin, boşanmaların eski yıllara oranla artmasının dikkat çekici olduğunu belirtti. Tekin, daha önceki dönemlerde yılda 5-10 boşanmanın meydana geldiğini Van'da, şimdilerde ise bu sayının 180-200'ü bulduğunu kaydetti. Bir çok boşanmanın temelinde maddi geçimsizliğin bulunduğunu anlatan Tekin, "Kırsalda yaşayan insanların yaşam periyodu ile kentte yaşayanın ayrıdır. Şehir merkezinde yaşamayı gerektiren bir gelir düzeyi var. Bu kötü olduğu zaman boşanmalar olabiliyor. Evlilik ciddi bir müessesedir. İnsanlar evlenirken bir çok durumu gözönünde bulundurmalıdır" dedi.

(SER-MET)

28.06.2007 18:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title