Haberler

Van'da belediyenin 8 kişiyi işten çıkardığı iddiası

Van'ın İpekyolu Belediyesinde işten çıkarılmaları yönünde karar alındığını iddia eden, aralarında bir şehit çocuğunun da bulunduğu 8 işçi, karara tepki gösterdi.

Belediye bünyesindeki şirkette çalışırken hukuki gerekçe gösterilmeden ilişiklerinin kesildiğini öne süren işçiler, mağduriyetlere neden olan kararla ilgili hukuki haklarını kullanacaklarını belirtti.

İşten çıkarılan Edanur Arvas, yaptığı açıklamada, bir buçuk yıldır belediyenin Kültür ve Sosyal İşler biriminde çalıştığını söyledi.

Seçimlerin ardından yeni yönetimin, görev yerlerini değiştirerek, kendilerine mobbing uyguladığını iddia eden Arvas, şunları kaydetti:

"Mesai çıkışı kart okuttuğumuz sırada hiçbir uyarı, tutanak olmaksızın insan kaynakları personeli tarafından telefonla aranarak belediyeyle ilişiğimizin kesildiği söylendi. İşten çıkarılanların ortak yönü, devletini, bayrağını ve vatanını seven insanlar olmamız. Yeni yönetim tamamen bir yıldırma politikasıyla 'nasıl bıktırabiliriz, nasıl pes ettirebiliriz' diye baskı yaptı. Biz devletimize bağlıyız ve ne olursa olsun ekmek kapısı olarak gördüğümüz yere ihanet etmedik. Ama karşı taraf hiç bir gerekçe, hukuki bir neden göstermeden bizi kapı önüne bıraktı."

Hizmet-İş Sendikası İpekyolu Belediyesi temsilcisi İsmail Alamalı da iki yıldır çalıştığı belediyede toplu iş sözleşmesine rağmen yeni yönetimin işçilerin tüm haklarını kısıtladığını belirtti.

İşçilerin mobbing ve haksız uygulamalara maruz bırakıldığını ifade eden Alamalı, "İşçilere bir kıyım uygulandı. İnsanların ekmekleriyle oynadılar. Elimizden gelen hukuki mücadeleyi vereceğiz. Bu işten çıkarılma, mobbing uygulamalarını kabul etmiyoruz." dedi.

İşten çıkarıldıkları için mağdur olduklarını belirten Saliha Bahçe ise "İşten çıkarılan bir çok arkadaşımız kredi çekmiş ve borçlanmış. Bunun öncesinde farklı görevlere verilmemize rağmen işimizi yaptık. Asla saygısızlığımız olmadı. Hakkımızda hiçbir tutanak bile yok. Mağduriyetimizin en kısa sürede giderilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Nazan Karatekin de sözde kadınlara ve annelere değer verdiklerini söyleyenlerin, işten çıkarmalarda en çok kadınlara kıydığını aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

İpekyolu Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title