Haberler

Van'da 'Başörtüsüne Özgürlük' Konulu Basın Açıklaması

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Van Şubesi Tarafından, 'Başörtüsüne Özgürlük' Adlı Mutat Basın Açıklamasının 21. Bu Hafta da Yapıldı.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Van Şubesi tarafından, 'Başörtüsüne Özgürlük' adlı mutat basın açıklamasının 21. bu hafta da yapıldı.

Sanat Sokağı'nda, Gökkuşağı, Umut-Der, İnsan-Der, Mazlumder, Memur-Sen ve Anadolu Gençlik Derneği'nin katılımı ile ortak düzenlenen basın açıklamasını Umut-Der üyesi Erhan Şengül yaptı. Başörtü sorununun bir insan hakları ihlali olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden Şengül, konu Müslümanlar olduğunda, insan hak ve özgürlüklerinin hiçe sayıldığını belirtti. Müslüman kadın kimliğine direk olarak bir karşı koyuşun var olduğunu anlatan Şengül, "Başörtü sorunu bir sistem sorunudur. Bu sorun sistemin İslam diniyle sürekli çatışma içerisinde olmayı tercih etmesinin bir sonucudur. Bizler söz verenlerin sözlerine aldanmadan hak ve özgürlüklerimiz için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Korkularımızın esiri olmadan, eğilip bükülmeden, azim ve kararlılıkla tekrar haykırıyoruz ki, başörtü onurumuzdur onu koruyacağız" dedi.

Açıklamanın okunduğu sırada sloganlar atan grup polis gözetiminde olaysız bir şekilde dağıldı.

(SER-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title