Haberler

Van'da 'Başörtüsüne Özgürlük' Konulu Basın Açıklaması

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-der) Van Şubeleri Tarafından, 'Başörtüsüne Özgürlük' Adı Altında Her Hafta Düzenli Olarak Tertip Edilen Basın Açıklamasının 35.'si Bugün Yapıldı.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Van Şubeleri tarafından, 'Başörtüsüne Özgürlük' adı altında her hafta düzenli olarak tertip edilen basın açıklamasının 35.'si bugün yapıldı.

Sanat Sokağı'nda Gökkuşağı, Umut-Der, İnsan-Der, Mazlum-Der, Memur-Sen ve Anadolu Gençlik Derneği'nin katılımıyla düzenlenen basın açıklamasını Mazlum-Der üyesi Fuat Değer okudu. Hukuk ihlallerini protesto eden eylemlerinde yine başörtüsü haksızlığı ile beraber bir yığın haksızlık fotoğrafı seyretmeye ve bunu kanıksamaya mahkum edildiklerini savunan Değer, başörtüsü yasağının bir kıyım ve yok etme mekanizmasına dönüştüğünü iddia etti. Başörtüsünün insanlığın öbür meselelerinden bağımsız olmadığını

anlatan Değer, "Çünkü insan, bölünemeyecek kadar bütündür ve kimliği ile vardır. Bu vesile ile yalnız bu ülkedeki başörtüsü mücadelesini değil, yalnız İslam alemindeki direnişleri değil, tüm yeryüzünün adalet direnişçilerini selamlıyoruz" diye konuştu.

Basın açıklaması esnasında zaman zaman slogan atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

(SER-ŞA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title