Haberler

Van'da "Başörtüsüne Özgürlük" Eylemi

Van Umut Işığı Derneği (Umut-der) Başkan Yardımcısı Erhan Şengül, Başörtüsünün İç Siyasi Hesapların, Pazarlıkların Ötesinde Temel Bir İnanç Esası Olduğunu Belirterek, "Kimsenin Üzerimizden Siyasi Hesapları İçin Pazarlık Yapmasını Kabul Edemeyiz" Dedi.

Van Umut Işığı Derneği (Umut-Der) Başkan Yardımcısı Erhan Şengül, başörtüsünün iç siyasi hesapların, pazarlıkların ötesinde temel bir inanç esası olduğunu belirterek, "Kimsenin üzerimizden siyasi hesapları için pazarlık yapmasını kabul edemeyiz" dedi.

Van'da bazı sivil toplum örgütleri ile sendikaların oluşturduğu Van Hak ve Özgürlükler Platformu üyeleri, "Başörtüsüne Özgürlük" adlı 89. basın açıklamasını gerçekleştirdi. Sanat Sokağı'nda bir araya gelen platform üyeleri adına açıklama yapan Umut-Der Başkan Yardımcısı Erhan Şengül, 'ülkenin kanayan yarası başörtüsü sorununun' son siyasi konjonktürde unutulmaya terk edildiğini iddia etti. AK Parti'nin bu yasağı üniversitelerde bitirmeye yönelik hazırlamış olduğu düzenleme sonrasında kapatma sürecinin başladığını söyleyen Şengül, "Bir avuç İslam düşmanının ülkemizin geleceğine ipotek koyması nihayete ermelidir. Hukuk devletinin Ergenekon devletini galebe çalması ancak böylece mümkün olabilecektir. Daha güzel yarınlar için çetelerle yüzleşilmelidir. Siyasi iktidarın hangi gerekçeyle olursa olsun bu konuda zaaf göstermesi veya geri adım atması asla kabul edilemez. İnançların pazarlık kabul etmeyeceği aşikardır. Kimsenin üzerimizden siyasi hesapları için pazarlık yapmasını kabul edemeyiz. Başörtüsüne tüm alanlarda koşulsuz, hemen özgürlük tanınmalıdır" dedi.

60. kuruluş yıldönümünü kutlayan İsrail'i lanetlediklerini de kaydeden Şengül, şöyle konuştu:

"İsrail'e, döktüğü kanların, katlettiği masumların, tahrip ettiği evlerin ve ekinlerin, sürgün ettiği milyonların, Gazze'de inşa ettiği açık cezaevinin, uyguladığı ekonomik ambargonun hasılı işlediği asırlık cürümlerin hesabı sorulacaktır. Başörtüsü zulmünü, Kürt sorununu, Irak işgalini, Filistin sorununu birbirinden bağımsız düşünemeyiz. Bu sorunlar, küresel emperyalizmin bölgesel hesaplarının yansımaları olarak kabul edilmelidir. Lokal yaklaşımlar sorunları tahlil etmede yetersiz kalacağı gibi nihai çözüm üretmede de başarısızlığa mahkumdur. " Basın açıklaması esnasında sloganlar atan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

(SER-MET-CC-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title