Haberler

Van'da 'Başörtüsüne Özgürlük' Eylemi

İnsan-der Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Münür Maviş, Üniversitelerde Başörtüsü Özgürlüğünün Yeterli Olmadığını İfade Ederek, "Müslüman Kadının İnancını Her Alanda Yaşacağı Şekilde, Yasağın Bütün Boyutlarıyla Kaldırılmasını İstiyoruz" Dedi.

İnsan-Der Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Münür Maviş, üniversitelerde başörtüsü özgürlüğünün yeterli olmadığını ifade ederek, "Müslüman kadının inancını her alanda yaşacağı şekilde, yasağın bütün boyutlarıyla kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Van'da bazı sivil toplum örgütleri ile sendikaların oluşturduğu 'Van Hak ve Özgürlükler Platformu'nun her hafta cumartesi günü Sanat Sokağı'nda düzenlediği basın açıklamasının 78.'si yapıldı. Platform üyelerinin mutat olarak düzenlediği eyleme katılımın önceki haftalara nazaran az olması dikkatlerden kaçmadı. Platform birleşenleri tarafından ortak hazırlanan basın açıklaması metnini okuyan İnsan-Der Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Münür Maviş, başörtüsüne karşı olanların kendileriyle ters düştüklerini belirtti. Maviş, "Yasağı savunanlar, değer ifade eden hiç bir ilkeye sahip olmadıkları için de önce başörtüsüne 'türban' dediler. Sonra İslam'da türbanın yerinin olmadığını İslami kaynaklardan alıntılarla anlatmaya çalışıyorlar. Yasakçılar, 'Ülkenin bir çok önemli meselesi varken, başörtüsü düzenlemesine ne gerek var' iddiası ise samimiyetsiz, gayri ciddidir. Başka sorunların varlığını, çözülmesi gerekli herhangi bir sorunu çözmeye engel bulmanın mantığı var mı? Halbuki başörtü yasağı dahil diğer tüm önemli sorunların müsebbibi, 80 yıldır ülkeyi yöneten yasakçılardır. Başörtüsünü sadece üniversitelerde serbest bırakan düzenleme, olumlu olmakla beraber kesinlikle yeterli değildir. Müslüman kadının hayatın her alanında inancını serbestçe yaşamasını sağlayacak şekilde bütün boyutlarıyla kaldırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV) Başkanı Mehmet Pamak'ın da katıldığı basın açıklamasının ardından slogan atan grup, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

(SER-ŞA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title