Haberler

Van'da 'Barış' Yürüyüşü

Van Demokrasi Platformu bileşenleri tarafından ’1 Eylül Dünya Barış Günü’ nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

Van Demokrasi Platformu bileşenleri tarafından '1 Eylül Dünya Barış Günü' nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

İkinisan Kavşağı'nda bir araya gelen kalabalık grup, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Fakiye Teyran Parkı'na kadar yürüdü. Burada Van Demokrasi Platformu adına basın metnini okuyan Eğitim-Sen Mali Sekreteri Mahmut Pala, demokrasi, barış ve adalet için mücadelelerini duraksamadan sürdüreceklerini belirterek, "Van Demokrasi Platformu bileşenleri olarak, 'Çocuklarımız ölmesin, barış hemen şimdi' diyoruz. Kirli hesaplara kurban edilecek bir tek canımız bile yok, ama barışın iyileştirici gücüne hepimizin ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Savaşın her zaman yıkım olduğunu vurgulayan HDP Van Milletvekili Remzi Özgökçe ise, "Bu savaşta çocuklar ölüyor, polisler ölüyor, gerilla ve asker ölüyor, kısacası bütün doğa katlediliyor. Bunun tek sonucu barıştır ve biz bir araya geldiğimiz zaman inşallah bu ülkeye barışı getireceğiz" dedi.

HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar da, "Bugün her zamankinden daha çok barışa, kardeşliğe ve demokrasiye ihtiyacımız var. Bu ülkenin geleceği için, bu kanın durması için daha büyük mücadeleye ihtiyacımız var. Dün barış için esnaflar yoldaydı, bugün emekçiler yollarda. Bu savaşı kimse istemiyor. Ama barışı bu toplumun her kesimi istiyor. Bu barışı beraber inşa edebiliriz" ifadelerini kullandı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Barış Günü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title