Haberler

Van'da Annelerin Sağlık Yardımı Kuyruğu

Van'da, Sosyal Riski Azaltmea Projesi (Srap) Kapsamında Uygulanan Şartlı Nakit Transferi (Şnt) Programı ile Nüfusun En Yoksul Kesimi İçinde Yer Alan 26 Bin 852 Bin Ailenin Çocuk Yardımı Aldığı Belirtildi.

Van'da, Sosyal Riski Azaltmea Projesi (SRAP) kapsamında uygulanan Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) programı ile nüfusun en yoksul kesimi içinde yer alan 26 bin 852 bin ailenin çocuk yardımı aldığı belirtildi.

Akköprü Caddesi üzerinde bulunan PTT şubesinde uzun kuyruklar oluşturan 0-6 yaş grubu çocukları olan ve bebek bekleyen yüzlerce anne adayı ödenen sağlık yardımını almak için saatlerce beklediler. Okul öncesi çocuklarını düzenli sağlık kontrollerini yaptırılmasını sağlamak ve anne adaylarının doğumlarını hastanede doktor kontrolünde yapmaya teşvik etmek için ödenen yardımdan alabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren sıraya giren annelerin izdihama neden olmaması için polis gözetiminde gruplar halinde şubeye alınarak ödemeleri yapılıyor. Van'da, 26 bin 852 bin ailenin ödenen sağlık yardımından 38 bin 745 çocuk için yararlandığını kaydeden yetkililer, hiç bir sosyal güvencisi olmayan ve çocuğu olan aileler ile bebek bekleyen anne adaylarının ŞNT'den yararlanmak üzere başvuru yapabildiklerini kaydettiler. 0-6 yaş grubu çocukların düzenli olarak sağlık ocaklarına götürülerek sağlık kontrollerini yaptırmaları ve anne adayının ise doğumunu hastanede yaptığı takdirde ödemenin 2 ayda bir annenin adına 17 bin YTL olarak yapıldığını ifade ettiler.

(ŞA-MET-Y)

25.09.2007 16:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title