Haberler

Van'da 300 Otobüs Protesto İçin Satışa Çıkarıldı

Van'da Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı Yapan 8 Seyahat Firması, Havayolu Şirketlerinin Ucuz Fiyat Politikası Nedeniyle Zor Durmda. Firma Sahipleri, Havayolu Şirketleriyle Rekabet Edemediklerini Belirtip, Bu Durumu Protesto Etmek Amacıyla 300 Otobüsü Satışa Çıkardı. Otobüslerini Parka Çeken ve Üz...

Van`da şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan 8 seyahat firması, havayolu şirketlerinin ucuz fiyat politikası nedeniyle zor durmda. Firma sahipleri, havayolu şirketleriyle rekabet edemediklerini belirtip, bu durumu protesto etmek amacıyla 300 otobüsü satışa çıkardı. Otobüslerini parka çeken ve üzerine `Satılık` yazısı asan firma yetkilileri, il dışına yapılan bütün seferlerini durdurduklarını, rekabet imkanlarının olmaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Havayolu şirketlerinin uçuş ücretlerini düşürmesi, Van`daki seyehat firmalarına ait otobüslerin kontak kapatmasına neden oldu. Fiyatları 500 ile 700 bin YTL olan otobüslerini Van Otogarı`na ait parka çeken şoförler, üzerine `Satılık` yazısı astı. Yolcu taşımacılığı yapan 8 firmaya ait yaklaşık 300 otobüs, kent dışına yolcu taşımayı durdurdu. 60 YTL`ye yolcu taşıdığı kentlere havayolu şirketlerinin 69, 84 ve 109 YTL`ye yolcu taşıdıklarını belirten firma yetkilileri, bazı şirketlerin ise daha da ileri gidip fiyatları 1 YTL`ye kadar düşürdüğünü söyledi. Firma yetkilileri, Türkiye`deki birçok kente günlük ve düzenli olarak yolcu taşıdıklarını belirterek, şöyle konuştu:

``İnsanlar havayolu şirketlerinin yaptığı bu çılgınlık karşısında otobüs ile yolculuk etmek istemiyor. Bir otobüsün İstanbul`a gidiş ve dönüşü sırasında yaklaşık 3 bin YTL harcama yapıyor. Bazı günler yolcu olmadan seferler yapılıyor. Senet karşılığında alınan bu araçlar, yolcu taşımadığı için borçlarını ödeyemiyor. Yetkililer, firmalara siz araç alın biz gereken kolaylığı sağlarız dediler ve bunun üzerine bizde otobüsler aldık. Araçların kontak kapatması ile birlikte bu yolla ailelerini geçindiren binlerce insan da işsiz kalmış olacak. Havayolu şirketlerinin yapmış olduğu bu çılgınlıgın biran önce bitirilmesi için gerekenin biran önce yapılmasını istiyoruz. Havayolu şirketlerinin yaptığı bu indirimler yüzünden araçlarımızın fiyatları da yarı yarıya düştü.``

Araçlara ait anahtarlarını yere atan şoförler, protestolarını havayolu şirketlerinin fiyatlarını yükseltene kadar devam ettireceklerini söyledi.

Fahrettin GÖK- Gülay ÖZEK/VAN, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title