Haberler

Van'da, 28 Bin Kayıtsız Şoför Esnafı Var

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Mehmet Emin Tuğrul, 5362 Sayılı Yasa'nın Çıkması ile Birlikte Kayıtsız Olarak Çalışan Van'daki Şoför Sayısının 28 Bine Yükseldiğini Söyledi.

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Mehmet Emin Tuğrul, 5362 Sayılı Yasa'nın çıkması ile birlikte kayıtsız olarak çalışan Van'daki şoför sayısının 28 bine yükseldiğini söyledi.

Mehmet Emin Tuğrul, İHA muhabirine yaptığı açıklamada 23 bin olan üye sayılarının yasanın çıkması ile birlikte 3 binlere kadar düştüğünü vurguladı. Tuğrul, ilçelerde de aynı durumun olduğunu, yasadan dolayı kayıtları silinenlere yeni katılımlarla birlikte il genelinde 28 bin şoför esnafının kayıt dışı çalıştığını ileri sürdü. Tuğrul, "Biz yasanın iyi bir iyileştirme getirerek, var olan korsancılığın önüne geçeceğini düşünürken, yasa korsancılığı adeta tetikledi. Tüm bu şoförlerimizin tekrar odamıza kayıtlı olabilmeleri için vergi mükellefi durumuna geçmeleri gerekiyor" dedi.

Şoför esnafını destekleyen hiçbir yasanın bulunmadığını da iddia eden Mehmet Emin Tuğrul, korsancılığın bitirilmesi istenirken tekrar canlandığını belirtti. Ülkede büyük yükün sigortasız, güvencesiz çalışan şoför esnafının sırtında olduğunu anlatan Tuğrul, "Bu insanlarımızın tekrar kayıtlı şoför esnafı olabilmesi için yeni bir yasanın çıkartılması gerekiyor" diye konuştu.

(SER-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title