Haberler

Van'da 126  Korucu Yemin Edip Görevlerine Başladı

VAN'ın Edremit ilçesinde eğitimlerini tamamlayan 126 güvenlik korucusu, düzenlenen törenle yemin edip göreve başladı.

VAN'ın Edremit ilçesinde eğitimlerini tamamlayan 126 güvenlik korucusu, düzenlenen törenle yemin edip göreve başladı.

Törende konuşan Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, korucuların şerefli bir görev üstendiğini belirterek,"Bu kapsamda ilimizde de 2 bin 488 güvenlik korucumuz kendi istekleriyle emekliye sevk edildi. Emekli olan korucuların yerine 4  bin 476  korucu bu vatanın birliği için mücadele ediyor."dedi

İçişleri Bakanlığı'nın Edremit ilçesinde açtığı güvenlik korucusu kadrosunda görev yapmak için eğitimlerini başarıyla tamamlayan 126 güvenlik korucusu için ilçedeki Nur Tatar Spor salonunda yemin töreni düzenlendi. Törene, Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Van Asayiş Kolordo Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Van İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas,Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe korucular ve aileleri katıldı. Güvenlik korucuları judo, boks ve yakın koruma gösterilerinin ardından yemin ederek, görevlerine başladı.

OPERASYONLARDA 800 KORUCU ŞEHİT OLDU

Törende konuşan Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Türkiye'nin içeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışıldığını belirterek, "Operasyonlar sırasında şehit düşen bin 800 korucumuzu rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Yine terörle mücadelede gazi olan 3 bine yakın korucumuza buradan selamlarımızı gönderiyorum. Ülkemiz tarihin en kritik süreçlerinden birini yaşıyor. İstikbalimizin için adeta ikinci bir kurtuluş savaşı veriyoruz. Ülkemiz içeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışılıyor, boyunduruk altına alınmaya çalışılıyor. İddialı, vizyoner, güçlü ve kendi hedefleri olan bu hedeflere kararlı bir şekilde yürüyen Türkiye bir çoklarının işine gelmiyor, hoşuna gitmiyor. Bizim alan değil, veren el olmamızı hazmedemiyorlar. Dünya 5'ten büyüktür denmesini bir türlü kabullenmiyorlar ve bu nedenle Türkiye onları rahatsız ediyor" dedi.

Türkiye'nin binlerce yıllık devlet geleneği ile sıkıntıları aşacağını söyleyen Vali Zorluoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye kendi iradesini ortaya koydukça, masaya yumruğunu 'Ben de varım' diye vurdukça bizi durdurmak için kirli planlar bir bir ortaya konuyor. Bu planlar içerisinde ekonomi var, bu planlar içerisinde milletin iradesini tankla topla, darbe girişimleriyle esir alma var. Bu planlar içerisinde terör örgütlerine gizli ya da aleni bir şekilde destek verme var, terör örgütlerini sahiplenmek var. Maalesef bu planlar içerisinde etnik kışkırtıcılığı, mezhep kışkırtıcılığı var. Bu planlar içerisinde figüran olarak PKK var, FETÖ var, DEAŞ var, DHKP-C var. Herkes şunu bilsin ki; Türkiye binlerce yıllık devlet geleneği ile bu sıkıntıları aşacak güçtedir. Bir yıldır bu coğrafyada bizler birilerinin rufuyla durmuyoruz. Bir yıldır bizler verdiğimiz onlarca, yüzlerce, binlerce, milyonlarca şehit nedeniyle buradayız. Onların kanları bu toprakları suladıkça bu topraklarda sonsuza kadar var olmaya devam edeceğiz."

Korucuların çok değerli ve şerefli bir görevi üstlendiğini ifade eden Vali Zorluoğlu, "Hükümetimizin tasarrufuyla 2017 yılı içerisinde Türkiye genelinde güvenlik korucularını gençleştirme çalışması yapıldı. Bu kapsamda ilimizde de 2 bin 488 güvenlik korucumuz kendi istekleriyle emekliye sevk edildi. Emekli olan korucuların yerine 4 bin 476 bu vatan için mücadele eden güvenlik korucumuz var. Geçmiş zamanda güvenlik korucularımızın yaş ortalaması 44 iken, şu anda gençleştirme çalışması neticesinde yaş ortalamamız ilimizde 33 oldu. Çok daha dinamik, çok daha genç güvenlik korucusu kadrosuna sahibiz. Hükümetimizin, devletimizin kararlı duruşuyla bizlerin burada etkin çalışmasıyla polisimiz, jandarmamız, askerimiz ve güvenlik korucularımızın vatanperver, gözü pek, cesaretli mücadelesiyle bu bölgede ve Türkiye'de terörün kökünü kazıyacağız."

TERÖRLE MÜCADELEDE KORUCULARIN BÜYÜK EMEKLERİ VAR

Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan ise, korucuların, terörle mücadelede rollerinin büyük olduğunu kaydererek, "Milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba, eş ve yakınlarınızın huzurunda gerektiğinde vatan, vazife uğrunda seve seve canınızı feda edeceğinize namusunuz ve şerefiniz üzerine ant içeceksiniz. Korucular başınız daima dik olsun. Çünkü, sizler mazisi şan ve şerefle dolu olan Türkiye Cumhuriyeti'nin evlatlarısınız. Türkiye Cumhuriyeti Devletini her türlü terör eylemine karşı yürütmüş olduğu ulusal mücadele korucularımızın, jandarmamızın, askerimizin özveri ve fedakarlıkları sırasında başarıya ulaşacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından 126 korucu bayrağa el basıp yemin etti. Program daha sonra Edremit Kaymakamlığı'nın verdiği kokteyl ile son buldu. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Murat Zorluoğlu Nur Tatar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title