Haberler

Van Büyükşehir Belediyesi Eksi 15 Derecede Çiçek Üretiyor

Van Büyükşehir Belediyesi’nin doğalgazlı seralarında eksi 15 derecede yetiştirdiği çiçekler, 1 Nisan’dan itibaren Van’ın ve bölge illerinin cadde ve sokaklarını süsleyecek.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin doğalgazlı seralarında eksi 15 derecede yetiştirdiği çiçekler, 1 Nisan'dan itibaren Van'ın ve bölge illerinin cadde ve sokaklarını süsleyecek.

Her geçen gün hizmet kalitesini artıran Van'ın güzelleşmesi adına yeni projeler hazırlayan Van Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Çalışmalar kapsamında Süphan Mahallesi'nde 25 bin metrekare üzerine kurulu son teknoloji ile donatılmış doğalgazlı seralarda eksi 15 derecede süs bitkileri üretiliyor. 25 işçinin istihdam edildiği seralarda üretilen çiçekler Nisan ayı ile birlikte Van ve bölge illerinin cadde ve sokaklarına renk katacak. Doğalgazlı seralarda 20'ye yakın çiçek çeşidi yetiştirdiklerini belirten Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Harun Tutar, kendi iş güçleri ile ürettikleri süs bitkilerinin belediyeye ekonomik anlamda da katkı sunacağını söyledi. Tutar, "1 Ocak itibariyle eksi 15 dereceye varan sıcaklıklarda çiçek tohumlarının dikimine başladık. Şu anda tohumlarımız filiz verip çiçek açmaya başladılar. Amacımız belediyemiz için büyük bir külfet olan çiçek alımının önüne geçmektir. Çünkü süs bitkileri oldukça pahalıdır. Biz bu yıl hizmete açtığımız doğalgazlı seralarımızla bunun önüne geçtik. İnşallah Büyükşehir Belediyesi olarak yetiştirilen bu çiçekleri Nisan ayı ile birlikte Van'ın Cadde ve Sokakları ile buluşturacağız. Ayrıca çevre illerden de talep olursa onlara da süs bitkileri göndereceğiz" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title