Haberler

Van-bursa Arası Gönül Köprüsü

Van ile Bursa Arasındaki Sosyal ve Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi Amacıyla Bursa Girişimci İşadamları Derneği'yle (Bugiad) Karşılıklı Gezi Programı Başlatan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Vasiad), Osmangazi Belediye Başkanı Başkanı Recep Altepe'yi Ziyaret Etti.

Van ile Bursa arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Bursa Girişimci İşadamları Derneği'yle (BUGİAD) karşılıklı gezi programı başlatan Van Ticaret ve Sanayi Odası (VASİAD), Osmangazi Belediye Başkanı Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.

VASİAD, BUGİAD ile başlattıkları gezi programı kapsamında Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti. Konuklara Merinos Tren İstasyonu'nda verilen kahvaltıda bir değerlendirme yapan BUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Canlılar, Doğu'da iş adına neler yapabiliri araştırmak üzere yaklaşık iki ay önce bir girişim başlattıklarını hatırlattı. VASİAD'ın konuğu olarak Van'a iş gezisi düzenlediklerini ve iki kent arasında olabilecek ekonomik ilişkileri araştırdıklarını kaydeden Canlılar, gezinin çok olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi.

Ziyarette konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ise, BUGİAD ve VASİAD arasında başlatılan karşılıklı gezi programının çok anlamlı olduğunu söyledi. Kısa süre önce benzer bir çaba için Siirt'ten gelen bir ekibin de Bursa'da incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Altepe, "Biz tüm kentlerle benzer işbirlikleri yapıyoruz. Bunlar güzel şeyler. Özellikle Van, herkesin teveccühle bahsettiği bir kentimiz. Hem gönül bağlarımızı hem de ticarı bağlarımızı geliştirmemiz gerek" dedi.

Başkan Altepe misafirlere, tarihi kimliğin yeniden kazanılmasına dönük çalışmalarından örnekler anlattı. VASİAD Onursal Başkanı Veysel Dikici de başlatılan çalışmanın birlik ve beraberlik açısından önemine değindi. Dikici, "Birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyulan bir dönemdeyiz. Birilerinin kardeşliğimize çomak soktuğu bir dönemde BUGİAD'ın böyle bir girişim başlatması bizim için de anlamlı. Hem bir gönül köprüsü hem de ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik bir köprü kurmaya karar verdik. Bunu BUGİAD başlattı, biz de devam ettiriyoruz. Olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum" diye konuştu.

Merinos Tren İstasyonu'ndaki kahvaltının ardından VASİAD tarafından günün anısına Başkan Altepe'ye plaket verildi. Başkan Altepe de konuklarına Bursa'yı tanıtan çeşitli kitap, broşür ve CD'lerden oluşan hediyeler verdi.

(OMR)

13.01.2008 18:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title