Haberler

Van Bir Ayda 20 Bin Kayakseveri Ağırladı

Kış turizminin yanı sıra profesyonel kayak sporunun da Türkiye'deki önemli adreslerinden Van'ın Abalı Kayak Merkezi'ni bir ayda 20 bin kişi ziyaret etti.

ÖZKAN BİLGİN - Kış turizminin yanı sıra profesyonel kayak sporunun da Türkiye'deki önemli adreslerinden Van'ın Abalı Kayak Merkezi'ni bir ayda 20 bin kişi ziyaret etti.

Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Merkezi, Akdamar Adası ve kilisesi, kaleleri, kedisi ve Türkiye'nin en büyük gölüyle kültür ve inanç turizminin önemli destinasyonları arasında yer alan Van'ın kış turizminde de öne çıkmasını sağlıyor.

Kente 45 kilometre uzaklıktaki Artos Dağı eteklerine kurulan kayak merkezi, kar kalitesi, pist uzunluğu, farklı kategorideki pistleriyle acemi ve profesyonellere kayak ve snowboard yapma imkanı sunuyor.

2,5 kilometrelik telesiyej hattı sayesinde zirveye kolaylıkla ulaşan kayakseverlerin Süphan Dağı, Van Gölü, Akdamar Adası manzarasını doyasıya izleyebildiği 2 bin 800 rakımlı merkez, özellikle hafta sonları ve havanın güzel olduğu günlerde ziyaretçi akınına uğruyor.

Abalı Kayak Merkezi, bu yıl Van'ın yanı sıra çevre iller ve İran'dan gelen yediden yetmişe binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

"Birçok başarılı sporcu yetiştirdik"

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, AA muhabirine, yeterli karın yağmasıyla açılan tesisteki yoğunluktan memnun olduklarını söyledi.

Abalı Kayak Merkezi'nin hem bölgedeki kış turizmi açısından hem de kentteki sporcular açısından çok önemli bir tesis olduğunu ifade eden İnanç, şöyle devam etti:

"Bu tesis sayesinde kentte önemli başarılara imza atmış birçok sporcu yetiştirdik. İnşallah devamı da gelecek. Merkez, yıllara oranla daha yoğun. Geçen yıl karın istenilen seviyeye ulaşmaması nedeniyle açılamayan tesisimizin bu yıl yoğun olarak ziyaret edilmesinin en önemli etkeni insanların kayağa olan özlemi. Kayakseverler zaman bulabilirlerse hafta içi de tesisimizi ziyaret edebilir."

"İki aydan bu yana tesiste büyük yoğunluk yaşıyoruz"

Abalı Kayak Merkezi Müdürü Mehdi Tekçe de bu yıl kar kalınlığının istenilen seviye ulaşmasıyla tesisi vatandaşların hizmetine açtıklarını belirtti.

Tesise gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını bildiren Tekçe, şunları kaydetti:

"İki aydan bu yana tesiste büyük yoğunluk yaşıyoruz. Beklenen karın yağmasıyla haftanın her günü hizmet veriyoruz. Hafta için günlük ziyaretçi sayımız 500'e ulaşırken bu sayı hafta sonları 2 bini buluyor. 9 Ocak'tan bu yana tesislerimizde 20 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladık. Çevre illerden ve özellikle İran'dan ziyaretçi ağırlıyoruz. Tek sıkıntımız insanların kalabilecekleri bir mekanın bulunmaması. Tesis bünyesinde ziyaretçilerin kalabilecekleri bir mekan yapılırsa misafir sayımızda artış olacaktır."

Abalı Kayak Merkezi'ne gelenlerden Zeynep Tolunay da merkezde eğlenceli zaman geçirdiklerini ifade ederek "Birçok insan buraya ailesiyle geliyor. Her kesime yönelik imkanlar var. Burada çok eğlenceli zaman geçiriyorum. En önemlisi de kayak yapmayı öğreniyorum. Herkesi buraya davet ediyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title