Haberler

Van Belediye Meclisi Toplantısı Sakin Geçti

Van'da dün AK Parti ve DTP'li meclis üyeleri arasında çıkan kavganın ardından iptal edilen Temmuz ayı meclis toplantısına bugün devam edildi.

Dünkü olayın ardından sakin geçen toplantıda meclis üyeleri gündemde yer alan maddeleri görüşüldü. Yaklaşık 1.5 saat süren toplantının bugünkü oturumu sona ererken, DTP'li meclis üyeleri dün yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı. Van Belediyesi binası önünde toplanan DTP'li meclis üyeleri adına açıklamayı okuyan Cevdet Altundağ, sözlerine kalp sorunu olan ve tartışmadan sonra rahatsızlanan meclis üyesi Muhittin Başak'a acil şifalar dileyerek başladı. Kent ile ilgili herhangi bir konu

görüşüldüğünde görüşlerini belirtmenin doğal hakları olduğunu ifade eden Altundağ, bunu yapmalarının 'Meclisi provoke etme' gibi değerlendirilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Altundağ, "Muhalefet grubu olarak Haziran 2007 ayı toplantısında alınan bu kararın meclis tutanakları ile uyumlu olmadığını ve Belediye Kanunu'na aykırı olduğu için kararın iptali yönünde önerge verdik. Ancak önergemiz Temmuz 2007 ayı toplantısına ertelendi. Konu hakkında meclis üyelerince değişik ve açıklayıcı

görüşler bildirilmesine rağmen Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün tarafından önergemiz reddedildi. Dün yapılan toplantımızda da özelleştirilmesi istenen içme suyu yüzünden olaylar yaşandı. 3 yılı aşkın meclis üyeliği süremizde, kentimizin gelişmesi ve belediyemizin bugün içine düşürüldüğü çıkmaza ve batağa düşmemesi için grup olarak yaptığımız çalışmalar, meclis tutanaklarında yer almaktadır. Demokratik zeminde kentimize sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

(SER-MET-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title