Haberler

Van Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Halka Daha Kaliteli Hizmet Sunmak Amacıyla Mahalle Muhtarları ile Bir İstişare Toplantısı Düzenledi.

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, halka daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla mahalle muhtarları ile bir istişare toplantısı düzenledi.

Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını yapan Başkan Burhan Yenigün, amaçlarının muhtarlarla birlikte el ele vererek Van'a en iyi ve kaliteli hizmeti sunmak olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Yenigün, "Bugün siz değerli muhtarlarımızla istişare toplantısı yapmak üzere burada bulunuyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren yaptığımız hizmetler herkes tarafından bilinmektedir. Van ilinde yılların verdiği birikim ve ihmalkarlıklar ile yaşanan yoğun göç beraberinde büyük sorunlar doğurmuştur. Bu sorunların altından çıkmak için mahalle muhtarları ve vatandaşlarımızla birlikte el ele vereceğiz. Muhtarlarla ortak bir paydamız var. Belediye Başkanı olarak ben ve muhtarlar seçim ile göreve geliyoruz. Bundan dolayı çalışmalarımızı ortak yaparsak, daha iyi hizmet vermiş oluruz" dedi.

Belediyelerin ciddi bir kaynak sorunu yaşadığını ifade eden Başkan Yenigün, son sayım ile birlikte artan nüfus ve Belediye Gelir Yasası'nın çıkması ile kaynaklarının artacağını söyledi. Başkan Yenigün, "İlimize daha iyi hizmet etmek için her zaman eleştiri ve önerilere açığız. Mahalle muhtarları hizmet anlamında her konuda bizi istedikleri saatte ziyaret edebilir. Sizlerden gelen eksiklikleri değerlendirip onu göre hizmetlerimizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Burhan Yenigün 2008 yılında yapmayı düşündükleri hizmetler hakkında da bilgi verdi. Başkan Yenigün, "2008 yılında en önemli sorumuz olan imar ve çarpık kentleşme düzene sokulacaktır. İlimize halk ekmek fabrikası yapmak için ihale yapıldı. Önemli sorunlarımızdan biri olan mezbahana konusunu da çözdük ve hayvan pazarı yanında bir mezbahana yapacağız. Trafiğin rahatlaması için çalışmalarımız sürüyor. Park sorununu çözmek için çok katlı otopark yapacağız. Çalışmaları sürdürülen 700 araç kapasiteli çok katlı otopark yakında hizmete girecektir. Doğalgaz çalışmalarımız devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne doğalgaz verilecektir. Van iline ise nisan ayından sonra doğalgaz gelecektir. Belediye meclis üyeleri tarafından alınan karar gereği satılan gayrimenkullardan elde ettiğimiz geliri halkımıza en iyi şekilde sunmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan 27 mahalle muhtarları ise tek tek söz alarak, bölgelerinde yaşanan sorunları anlatarak çözüm talebinde bulundular.

(AKK-MET-Y) 06.03.2008 14:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title