Haberler

Van Bakan Kaya: Terörün Bölge İnsanına Verdiği Zararları Yok Etmeye Gayret Ediyoruz

Bakan Kaya: Terörün bölge insanına verdiği zararları yok etmeye gayret ediyoruzAİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak, "Bizim için esas olan, ülkemizin ve milletimizin huzur ve refahıdır.

Bakan Kaya: Terörün bölge insanına verdiği zararları yok etmeye gayret ediyoruz

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak, "Bizim için esas olan, ülkemizin ve milletimizin huzur ve refahıdır. Bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer yandan da terörün bugüne kadar bu bölge insanına verdiği zararları yok etmeye gayret ediyoruz" dedi.

Bakan Kaya, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Van'da, Edremit Belediyesi'nce Süphan Mahallesi'nde hizmete açılan kültür merkezi ve aşeviyle bazı eserlerin toplu açılış törenine katıldı. Törende Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ile siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda Vanlı da yer aldı.

Bakan Kaya, törendeki konuşmasında, kız çocuklarının bölgede çok güçlü eğitim alması gerektiğini belirterek, "Ablanız olarak çok çalıştım. Elektrik ve elektronik bölümü okudum ardından tıp fakültesini bitirdim. İnanıyorum ki gözlerinizdeki bu ışıltıyla her biriniz birer doktor, mühendis, öğretmen olabileceksiniz. İleride sizin içinizden bakanlar, milletvekilleri, yöneticiler çıkacak" dedi.

Aile kurumuna önem verdiklerini vurgulayan Bakan Kaya, şunları söyledi: "Hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan aile değerlerimizi korumaya, kültürümüzü yaşatmaya, yardımlaşma duygusunu güçlendirmeye devam edeceğiz. Ülke olarak yükselmenin temeli, aile ve sosyal politikalar alanında elde edeceğimiz başarıyla mümkündür. Geleceğimizi inşa ederken, aile kurumunun önemini gelecek nesillere anlatmamız gerekiyor. Bakanlık olarak evlilik öncesi eğitimleri, aile danışma merkezlerimizi, aile destek merkezlerimizi etkin bir şekilde faaliyet göstermeye gayret ediyoruz. Aileyi olumsuz etkileyen bütün olayların büyümeden yine aile yapısı içerisinde tespit edilerek, çözülmesi bizim temel amacımızdır. Kadınlarımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz. İnanıyoruz ki güçlü kadın, güçlü aile demek; güçlü aile, güçlü toplum demektir. Güçlü Türkiye anlayışıyla bu sloganımızı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz."

Türkiye'nin terörle mücadelesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Kaya, "Bizim için esas olan, ülkemizin ve milletimizin huzur ve refahıdır. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer yandan da terörün bugüne kadar bu bölge insanına verdiği zararları yok etmeye gayret ediyoruz" dedi.

Van Valisi Zorluoğlu ve Edremit Kaymakamı Çiçekli'nin konuşmalarının ardından eserlerin toplu açılışı yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Murat Zorluoğlu Çiçekli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title