Haberler

Van: Bağ-kur Van İl Müdürlüğü'ndeki Dolandırıcılık Davası

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Bağ-kur Van İl Müdürlüğü'nde 600 Sigortalıların Primleri Ödenmediği Halde Ödenmiş Gibi Gösterdiği İddiasıyla Tutuklu 2 Memur Hakkında 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık' Suçundan Dava Açarken, 2 Memur Hakkında da Takipsizlik Kararı Verdi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Bağ-Kur Van İl Müdürlüğü'nde 600 sigortalıların primleri ödenmediği halde ödenmiş gibi gösterdiği iddiasıyla tutuklu 2 memur hakkında 'Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' suçundan dava açarken, 2 memur hakkında da takipsizlik kararı verdi.

Edinilen bilgiye göre, Bağ-Kur Van İl Müdürlüğü, Genel Müdürlük Personel Daire Başkanlığı'na 28 Ekim 2005 tarihinde yazdığı yazıyla, bilgisayar işletmeni olarak görev yapan Murat A'nın bir kısım kurum sigortalıların hesaplarına hayali olarak prim ödemesi yaparak borçlarını sıfırladığını bildirdi. Genel Müdürlük Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca görevlendirilen 2 müfettişin, yaklaşık 7 ay sürdürdükleri soruşturma neticesinde, 1991-1995 yılları arasında sanıklardan Murat A.'nın hatalı işlemlerin düzeltilmesi için kendisine özel olarak verilen şifreyle programa girdiği ve sigortalının yazılı talebi olmaksızın usulsüz işlemler yaparak hesaplarına hayali primler yükleyerek sağlık karnesi çıkartması, vize ettirilmesi veya emekli edilmesini sağladığı ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında, kurumda dava ve takip memuru olarak görev yapan Cafer T.'nin ise kuruma sağlık karnesi almak için gelen bir kısım sigortalılardan para alarak, sağlık karnesi düzenlediği ve vize ettirilmesinden gerekli olan 'Borcu yoktur' kaydını içerir ekstre çıkartarak, kendi ve sigortalılar yararına menfaat temin etmek amacıyla ile çalıştığı kurumun zararına dolandırıcılık suçu işlediği tespit edildi.

Bunun üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında yakalanan ve çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Van M Tipi Cezaevi'ne gönderilen sanıklar Murat A. ve Cafer T. hakkında, Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' suçundan dava açtı. Cumhuriyet Başsavcılığı kurum çalışanlarından S.C. ve S.G. hakkında ise takipsizlik kararı verdi. Murat A. ve Cafer T., 20 Aralık 2006 tarihinde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title