Haberler

Van, Amerika'nın Kahvaltı Rekorunu Kırmaya Hazırlanıyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Amerika'dan sonra dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası rekorunu kırmak için harekete geçti. Rekoru kırmak için Guinness Türkiye Temsilciliğine başvurduklarını açıklayan Van TSO Başkanı Necdet Takva, "Bu rekoru 30 bin kişiyle 1 Haziran'da kırmayı düşünüyoruz. Hazırlıklarımız başladı" diye konuştu.

Van TSO Başkanı Necdet Takva, kahvaltısıyla meşhur Van'da "Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekorunu kırmak için Guinness Türkiye Temsilciliği'ne başvurdu. Guinness Türkiye Temsilciliği ile yaptıkları görüşmede 'Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası' kategorisinde yarışma konusunda ortak karara vardıklarını belirten Takva, "Daha önce en uzun sofrayıı kurmak istiyorduk. Onlarla görüştük en uzun kahvaltı sofrasını tasarlayamayacaklarını söylediler. Bunu en kalabalık sofraya dönüştürdük. Bunun için en ideal olan yerinde Van Kalesi arkasındaki Kültür Parkı'nda olacağını kararlaştırdık" dedi.

REKOR AMERİKA'DA

Kültür Parkı'nda 30 bin kişinin katılımıyla yapılacak organizasyon için 600 kişilik bir güvenliğe ihtiyaçları olacaklarını belirten Takva, şöyle devam etti:

"Toplam bir saatlik giriş belirlediler. Havadan, hem de karadan kameralarla tespitler yapılacak. Burada 600 kişilik güvenliğe ihtiyacımız olacak. Başvurumuzu yaptık fakat bu herkesin ortak bir projesi olacak. Herkesten destek bekliyoruz. Rekor şuanda 19 bin 480 kişiyle Amerika'da. Umarım çok güzel bir organizasyonla bu rekoru kırarız. Bunun içinde herkesten destek bekliyoruz."d

VAN KAHVALTISI DÜNYA LİDERLERİN DE GİDECEK

Gelecek konuklara kutular içinde park girişinde Van kahvaltısını vereceklerinide anlatan Tavkva, şöyle dedi:

"Rekor denemesinden önce Putin, Merkel, Obama gibi dünyanın önemli liderlerine de Van Kahvaltısı paketi göndereceğiz. Tabii ki Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başbakanına da gönderecegiz. Rekor denemisini 1 Haziran'da yapmamızın nedeni ise aynı tarihlerde İnci Kefali'nin muhteşem göçünün olması. Rekor denemesine gelenler dünyada sadece 2 yerde görülebilen bu muhteşem görsel şöleni izlemelerini istiyoruz. Rekor denemesi şölen havasında geçecek. 7 bölgeden 7 folklor ekibini de Van'a davet edeceğiz." - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title