Haberler

Van Akköprü Deresi Üzerine 40 Metrelik Köprü Yapıldı

Güncelleme:

Van Belediyesi, bayram tatili sonrasında çalışmaları hızlandırarak, Akköprü Deresi üzerinde bulunan 11 metrelik köprüyü 40 metreye genişletti.

Bayram tatili dolayısı ile çalışmalarına ara veren Van Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, tatil sonrası beklemeksizin çalışmalarına başladı.

"Sıxke caddesi tamamlandı, sırada diğer yollar var"

Akköprü Mahallesi ve Sixke Caddesi'nden sonra, ekipler; Eski Cezaevi sokak başta olmak üzere, Cumhuriyet, Seyit Fehim Arvasi, ve Şabaniye mahallelerinde çalışmalarını bitirip vatandaşların rahat bir kış geçirmelerini sağlamış olacak. Çalışmalar çerçevesinde Sixke Caddesi Beşyol mevkiinden Semaver Kavşağı'na kadar olan alanda 4 bin 600 ton asfalt kullanılarak 2.4 kilometrelik yol asfaltlandı. Yine tarihinde görülmemiş çalışmaların yapıldığı Akköprü Mahallesi'nde ise çalışmalar bütün yoğunluğu ile sürdürülüyor. Mahalle içindeki bütün sokak ve yollarda çalışmalar bitirilirken, mahallede bulunan Akköprü Deresi üzerindeki 11 metrelik eski köprü yıkılıp yerine 40 metrelik yeni bir köprü yapıldı. Yine aynı derenin kenarında bulunan boş alanda ise peyzaj ve derenin ıslah çalışmaları sürüyor. Bu alan bittiğinde, konser ve benzeri etkinliklerin yapılabileceği bir alan kente kazandırılmış olacak.

Sırada diğer mahalleler var

Akköprü Mahallesi Hıdırellez Caddesi üzerinde birinci etabı biten yolun ikinci etap çalışmaları da başladı. 2.5 kilomterlik çift şerit yolda asfalt serim çalışmasından önce temel dolgusu yapıldı. Bu çalışmanın bu gün bitirilip yarında asfaltlanması planlanıyor. Çalışma bittiğinde 2.5 kilometrelik yolla şehrin trafik yükü de hafifletilmiş olacak. Bu bölgede 2 gün içerisinde çalışmalarını bitirecek olan ekipler Eski Cezaevi Sokak başta olmak üzere, Cumhuriyet, Seyit Fehim Arvasi, ve Şabaniye mahallelerinde çalışmalarını bitirip vatandaşların rahat bir kış geçirmelerini sağlamış olacak.

Çalışmalar aralıksız sürüyor

Sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Van Belediyesi Fen İşleri Müdürü Bekir Kıran, bayram öncesi başlattıkları çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "Sıhke Caddesinde başlattığımız aşınma tabakası çalışmamız bugün itibariyle bitmiş olacak. Buradaki ekiplerimiz Eski Ceza Evi Sokağın da çalışmalara başlayacak. Buradaki çalışmamızı da 1,5 gün içerisinde tamamlayıp Cumhuriyet Mahallesinde çalışmalarımıza başlayacağız. Bu yıl içerisinde başlattığımız büyük projelerden biri olan Akköprü deresi yanında bulunan Hıdırellez Caddesinin düzenleme çalışmamızın 2'inci etabına başlatmış durumdayız. Bayramdan önce 1 kilometrelik kısmını asfaltlamıştık bugünden kalan diğer kısmını önce asfalta hazırlık çalışması yapıyoruz. Yarın itibariyle asfaltına başlatmış olacağız" diye konuştu.

Akköprü Deresi'ne 40 metrelik köprü

Bitirilecek olan yolun kenarında bulunan 600 metrekarelik kaldırım çalışmasını da bitirerek halkın hizmetine açacaklarını söyleyen Kıran, "Defterdarlık yolu aşağısında Aköprü deresi üzerinde bulunan köprü 11 metreden 40 metreye genişletme çalışmamız bitmiş durumda. Dolgu sonrasında tamamen açılmış olacak. Bu köprü30 metreyetecek şekilde idi, ama gelecek yıllarda zorluk yaşanmaması için bu köprüyü40 metreolarak düzenledik" dedi.

Belediye ekipleri çalışmalarını sürdürürken halkta memnuniyetlerini dile getirdi. Akköprü Mahallesi'de oturan lise 1. sınıf öğrencisi Bahtiyar Deker (15) isimli genç yeniden yapılan köprü üzerinde daha önce sık sık kazaların yaşandığını belirterek, "Bu köprü dardı. 3 günde bir kaza oluyordu. Kazalarda çocuğa araba çarpıyor ya da arabalar köprü direklerine çarpıp dereye düşüyordu. Şimdi ise kaza göremiyoruz. Köprü yolu genişlemiş gidiş gelişler ayrı olmuş durumda" diye kaydetti. Aynı mahallede oturan 16 yaşındaki lise öğrencisi Hasan Kayatürk isimli genç yurttaş da memnuniyetini dile getirerek, "Köprümüz çok dardı. Genelde tek şerit olarak kullanılıyordu. Şu an körümüz genişlemiş Belediyemize teşekkür ederiz. Belediyemize bize bu imkanları sunduğu için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hıdırellez Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title