Haberler

Van: ABD Adana Başkonsolosu'ndan Vatso'ya Ziyaret

Çeşitli Ziyaretlerde Bulunmak Üzere Van'a Gelen Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Adana Başkonsolosu Eric F. Green, Van Ticaret ve Sanayi Odası'na (Vatso) Ziyarette Bulundu.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gelen Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Adana Başkonsolosu Eric F. Green, Van Ticaret ve Sanayi Odası'na (VATSO) ziyarette bulundu.

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, karşıladığı Başkonsolos Green'e, kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi. Van'ın bölgenin en önemli kenti olduğunu belirten Kandaşoğlu, "Van, Muş, Bitlis, Hakkari illerine liderlik yapan, bu illerinde geçiş ve buluşma noktasındadır. Büyük potansiyeli ile her anlamda lider olma vasıflarını taşımaktadır" dedi.

Van'ın çok zengin turizm potansiyelini de dile getiren VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, "80'li yıllarda nüfusu kadar turist ağırlayan Van, maalesef yaşanan olumsuzluklardan en çok etkilen kent olmuştur. Bu durumun ortadan kaldırılması, yeniden aynı olumlu havanın yakalanması için öncelikle güven ortamının sağlanması gerekir. Bizler bu huzur ve güvenin tesis edildiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Van'ın yabancı sermaye için çok önemli bir yer olduğunu belirten Kandaşoğlu, Türki Cumhuriyetlere açılan kapı konumundaki Van'ın, yabancı sermaye için çok avantajlı bir konumda olduğunu, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini de anlattı.

Ziyareti sırasında VATSO Hizmet Kompleksi'ne hayran kalan ABD Adana Başkonsolosu Eric F. Green, bölgede böyle modern ve aktif bir ticaret odası görmekten memnun olduğunu ifade etti. Eric F. Green, Van'ın önemsenmesi gereken bir kent olduğunu söyleyerek, "Buraya gelmeden önce edindiğim bilgilerle Van tarihi ve kültürel olarak da zengin bir mirasa sahip. Bunun iyi değerlendirilmesi ve yabancılar için cazib hale getirilmesi gerekmektedir" dedi.

VATSO'yu ve Van'ın ziyareti anısına VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu tarafından plaket verilen ABD Adana Başkonsolosu Eric F. Green, gördüğü ilgiden oldukça memnun kaldı. Kandaşoğlu ile birlikte VATSO hizmet Kompleksi'ni gezerken Tuşba Toplantı Salonu'nu gören Başkonsolos Green, burada mutlaka ABD'li işadamlarının katılacağı bir toplantı düzenleyeceğine dair Kandaşoğlu'na söz verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title