Haberler

Van'a 2007 Yılı Eğitim Yatırımları Belli Oldu

Van İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, Son 4 Yılda Yapılan Eğitim Yatırımlarında Rekor Kırılan Van'da, 2007 Yılında Yapılacak Okullar ve Diğer Eğitim Birimlerinin Netleştiğini Açıkladı. Yıldız, Toplam 65 Milyon YTL'yi Bulan 2007 Eğitim Yatırımları ile 430 Derslik, 111 Lojman, Bin 920 Öğrenci Kapasiteli Pansiyon, 3 Spor Salonu Yapılacağını Belirtti.

Van İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, son 4 yılda yapılan eğitim yatırımlarında rekor kırılan Van'da, 2007 yılında yapılacak okullar ve diğer eğitim birimlerinin netleştiğini açıkladı. Yıldız, toplam 65 milyon YTL'yi bulan 2007 eğitim yatırımları ile 430 derslik, 111 lojman, bin 920 öğrenci kapasiteli pansiyon, 3 spor salonu yapılacağını belirtti.

Yahya Yıldız, bu yılki yatırımlarla derslik sayısının 2 bin 3'e, lojman sayısının 347'ye, lojman sayısının ise 7 bin 668 öğrenci kapasitesine ulaşacağını, bu şekilde son 3 yıl içindeki toplam yatırım miktarının 272 milyon YTL'yi bulmasının beklendiğini ifade etti.

Yatırımlarla ilgili bilgi veren Yıldız, yıkılma riskine karşı boşaltılan Eminpaşa İlköğretim Okulu yerine TOKİ tarafından 24 derslikli modern bir okul inşa edileceğini, ayrıca Şerefiye Mahallesi'ne yapılacak olan 24 derslikli lise, İstasyon civarına yapılacak 24 derslikli ilköğretim okulu ve Hacıbekir Mahallesi'ne yapılacak olan 32 derslikli lisenin yanına yine TOKİ tarafından 300 kişilik öğrenci pansiyonu yapılacağını belirtti.

Yahya Yıldız, daha önce Abdurrahman Gazi Lisesi'nin bulunduğu eski binada eğitim öğretimini sürdüren geçtiğimiz yıl ise Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nün eski binasına taşınan İşitme Engelliler İlköğretim Okulu için ise Özalp yolu üzerindeki bölgede 16 derslikli okul ve 160 öğrenci kapasiteli pansiyon yapılacağını anlattı. Van'ın en çok göç alan bölgelerinden olan Kevenli civarını okul ihtiyacını karşılamak amacı ile bu bölgeye 2 okul birden yapılacağını belirten Yıldız, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz yıllarda yapılan eğitim yatırımları ile bazı okul türleri ilk kez Van'da açılmıştı. Yeni yapılacak olan okullarla Van'da olmayan okul türünün kalmayacak. Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki binasında eğitim veren Güzel Sanatlar Lisesi için 24 derslikli okul , 200 kişilik öğrenci pansiyonu ve 1 spor salonu yapılacak. Bu yıl ilk kez Spor Lisesi açıldı. Milli Eğitim Vakfı Lisesi bünyesinde açılan, bu yıl öğrenci almaya başlayacak olan eğitim kurumu için modern bir okul yapılacak. Münci İnci Bilişim Lisesi bu yıl eğitime açılıyor. Turizm Otelcilik Okulu'nun yapımına Edremit ilçesinde başlandı. Bittiğinde Van'ın Turizmine çok katkıda bulunacağını düşünüyorum. 2007 yılı eğitim yatırımlarında Saray Örenburç, Özalp Oymaklı, Gürpınar Güzelsu, Çaldıran Yukarı Sağmalı ve Yukarı Dikme, Başkale Azıklı ve Bahçesaray Güneyyamaç köylerine 10'ar derslikli okullar ve yanlarına 4'er lojman yapılacak. Taşımalı sistemle eğitim yapacak olan bu okulların köylerine yakın okul olmadığı için okula gidemeyen kız öğrencilerin okullaşmasına büyük katkıda bulunması bekleniyor. Son 4 yılda merkeze uzak olan merkezi köylere yapılan 10 derslikli ve 4 lojmanlı taşıma merkezi ilköğretim okullarının sayısı 48'e ulaştı."

Van İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, eğitim yatırımları içinde 6 tane 8 derslikli taşınabilir okullar da olacağını açıkladı. Okulların, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen proje ile öğrencilerin her türlü ihtiyaçları gözetilerek üretilen, sıcağa ve soğuğa dayanıklı, çelik donanımlı, prefabrik okullar temel atıldıktan sonra kısa sürede monte edilebilme özelliğine sahip olacağını anlatan Yıldız "Milli Eğitim Bakanımız Doç. Dr. Hüseyin Çelik kendisi de yatılı okullarda büyüdüğünden bu bölge için yatılı okulların ne kadar önemli olduğunu hep söylüyor. 2007 yılında toplam 1920 yatak kapasiteli öğrenci pansiyonu yapılacak. Bu yılla beraber Bakanımız döneminde ilimize yapılan öğrenci pansiyon kapasitesi 7 bin 668'dir. Bu rakam geçmiş dönemde yapılan öğrenci yatak kapasitesinin yüzde 87'sine eşittir. Her ilçeye YİBO'lar ve ortaöğretim pansiyonları inşa ediyoruz. Yaptığımız bu pansiyonlar ile okullaşma oranımız önemli ölçüde arttı. Özellikle kız öğrencilerimizin okullaşmasına büyük etkisi oldu. Daha da artacağına inanıyoruz" diye konuştu.

(MET-Y)

19.07.2007 18:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title