Haberler

Valla Kanyonu'nda Dağcının Kaybolması

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesindeki Valla Kanyonu'nda kaybolan Anıl Bakar'ı arama çalışmaları sürüyor.

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesindeki Valla Kanyonu'nda kaybolan Anıl Bakar'ı arama çalışmaları sürüyor.

Ramazan Bayram için İstanbul'dan Pınarbaşı ilçesine gelen ve Muratbaşı köyündeki Valla Kanyonu'nda kaybolan dağcılardan Anıl Bakar'ın eniştesi Hayati Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anıl'a ait hiçbir eşyanın bulunamamasının kendilerine umut verdiğini söyledi.

Bakar'a ait eşyaların bulunamamasından dolayı akıllarına çeşitli olasılıkların geldiğini ifade eden Aydın, "Belki canlı kurtulmuştur, belki şu kayalardan bir yerlerden tırmanmıştır diye umut ediyoruz" dedi.

Yetkili kurumların ilk günün ardından aramaları sonlandırdığını öne süren Aydın, şöyle devam etti:

"Devlet ilk gün yapılan aramaları yaptıktan sonra, aramalara devam etmedi. Biz de kendi imkanlarımızla AKUT'taki arkadaşlara haber verdik. AKUT ekibinden bir sonuç çıkmazsa biz aramaya devam edeceğiz. Çünkü Anıl buralarda bir yerlerde. Anıl'ın sağ kalması halinde kurtulabilecek eğitime sahip. Kanyon uzunluğu 12 kilometredir. Anıl'ın kaybolduğu yer 3. kilometrededir. Tırmanabilmiş midir- Sağ kurtulduysa mümkün tabi. Her şey mümkündür. Tırmanmış, ormanda geziyor da olabilir. Burada mesafeler ve köyler birbirine uzak. Her şey olabilir."

-"Arama çalışmalarında koordinasyon eksikliği var" -

Yetkili kurumlarla bilgi paylaşımında sıkıntılar yaşadıklarını iddia eden Aydın, "Dün burada yetkili kişilerle görüştüm. Bir koordinasyon olmadığından dem vurduk. Onlar da bir cevap veremediler. Jandarma ekiplerinin aramayı bitirdiğini bile biz halktan öğrendik" diye konuştu.

Aramaların devam etmesi gerektiğini belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Biz şu anda tekrar kriz masası mı artık neyse oluşturulmasını ve askeri kanaldan veya devletin ekipleriyle tekrar karadan kanyonda arama yapılmasını istiyoruz. Dalgıçsa dalgıç, komandoysa komando artık ne varsa elimizde. Çünkü Anıl'a ait herhangi bir parça da ortada yok. AKUT'a bağlı ekipler iki gün önce başladıkları arama kurtarma çalışmalarını sona erdi. Anıl'ı arama çalışmalarına kendi ekiplerimizle devam edeceğiz."

-Gönüllü ekipler bölgede-

Anıl Bakar'ın kaybolması haberini öğrenen Kanyon Araştırmaları Derneği (KAD) üyeleri, arama çalışmaları yapmak için bölgeye gelerek, Hayatı Aydın'dan bilgiler alan üç kişilik ekip, kanyona giriş yaptı.

KAD Başkanı Celal Demirkıran, amaçlarının Anıl Bakar'ı bulmak olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Anıl kardeşimizi burada kaybettiğimiz biliyoruz. Canlı mı, ölü mü bilmiyoruz. İnşallah sağ buluruz. Valla Kanyonu rehbersiz geçilemez. Bu kanyon Türkiye'nin en zorlu kanyonlarından birisidir. Başka kanyonlar da var. Buraya tecrübesiz insanların girmemesi gerekiyor. Anıl kardeşimiz her ne kadar dağcı da olsa dağcılıkla kanyonculuk farklı şeylerdir. Kanyon faaliyetine kanyon eğitimini tamamladıktan sonra gelmek lazım."

Muhabir: Mustafa Gökceoğlu - Hatice Karataş / Ferdi Akıllı

Yayıncı: İbrahim Uyar - KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Kastamonu Pınarbaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title