Haberler

Valiye Kendini Şehit Eşi Olarak Tanıtan Şahıs Dolandırıcı Çıktı

Sakarya’da bir şehit cenazesinde kendisini Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a şehit eşi olarak tanıtan bir kadın, emniyet ekipleri tarafından her yerde aranıyor.

Sakarya'da bir şehit cenazesinde kendisini Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'a şehit eşi olarak tanıtan bir kadın, emniyet ekipleri tarafından her yerde aranıyor.

Edinilen bilgilere göre, Mardin'in Derik ilçesinde PKK terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Uzman Çavuş Samet Şare'nin cenaze törenine katılan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'a kendisini şehit eşi olarak tanıtan R.D. isimli kadın, polis ekipleri tarafından her yerde aranıyor.

Öte yandan Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Mardin ili Derik ilçesinde PKK terör örgütü mensuplarınca Şehit edilen Uzman Çavuş Samet Şare'nin cenaze töreni için 30 Haziran 2016 günü saat 16.00 sularında Adapazarı ilçesi Evrenköy mahallesindeki Şehit evine gelen Vali Hüseyin Avni Coş ve beraberindeki diğer yetkililerin yolunu kesen bir bayan şehit eşi olduğunu, yanındaki iki erkek çocuğun da şehit çocukları olduğunu belirterek; 10 yıl önce şehit olan eşini unutamadığını, geceleri uyuyamadığını, gece gündüz mezarlığa gittiğini, çocuklarının da babalarını özlemle hala aradıklarını, yokluğunu her an hissettiklerini ifade etmesi üzerine, bayramda şehit ailelerine yapılan ziyaretler kapsamında bu ailenin de ziyaret edilmesi kararlaştırılmıştır. Ancak, bayanın görevlilerle yaptığı konuşmada önceki beyanıyla çelişkili şekilde, tekrar evlendiğini, bu nedenle ziyaret kabul etmediğini, İstanbul Bostancı'da ikamet ettiğini, Nasuhlar köyünden olduğunu, zaman zaman da köyüne gelip gittiğini beyan etmesi, kimliğini de gizlemesi, acele ile şehit evinden ayrılması dikkat ve şüphe çekmiştir. İlgili muhtar ile yapılan görüşmede köylerinden böyle bir kişi olmadığının beyan edilmesi üzerine araştırmaya devam edildiğinde, bu meçhul şahsın Şehit evinin bulunduğu mahalden ayrılırken bindiği ticari taksi şoförüne de kendisini 'Binbaşı Melisa' olarak tanıttığı öğrenilmiştir" denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

"Sakarya'da bilinen, tanınan, kayıtlı olan Şehit aileleri arasında olmayan, şüpheli tavır ve beyanlarda bulunan bu şahsın kimliğinin belirlenmesi amacıyla yapılan araştırmaya Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda devam edilmiştir. Bu araştırmayla Mezkur şahsın; adının R.D. olduğu, daha önce 3 kere evlenip boşandığı, eski eşlerinin hala sağ olduğu ve hiç birinin şehit olmadığı dolayısıyla şehit eşi de olmadığı, bazı şahıslara da kendisini 'Binbaşı' olarak tanıttığı, daha önce hakkında 5 adet dolandırıcılık, 2 adet iftira suçundan adli kovuşturma yapıldığı tespit edilmiştir. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla hakkında dolandırıcılığa teşebbüsten adli işlem başlatılmıştır."

"Ulusal bir gazetesinin 6 Temmuz 2016 tarihli nüshasında yayınlanan 'Vali Coş tartıştı, polis evini bastı' başlıklı haberde gerçekle ilgisi olmayan, eksik, yanlış ve yanıltıcı bilgilere yer verildiği incelenmiştir. Haberde

'İşte o konuşma' başlığıyla verilen metin, sözde şehit eşi ile Vali arasındaki konuşmanın bütünü değildir, cımbızlanmış, bağlamından koparılmış, kurgu habere uygun hale getirilmiş kısımlarıdır. İddia edildiği gibi, bu şahısla Vali yada diğer görevliler arasında herhangi bir tartışma yaşanmamıştır. Aksine şehit eşi olduğunu iddia etmesi ve Şehit evinde de bulunulması sebebiyle atmosfere ve muhatapların saygınlığına uygun şekilde, orada bulunan tüm şehit yakınlarını teskin edici, moral verici bir diyalog kurulmuştur. Bahse konu şahsın şehit eşi olmadığının anlaşılmasından sonraki adli işlemler yetkili Cumhuriyet Savcısının talimatları gereğince ifa edilmiştir. Haberde iddia edildiği gibi, adli işlemler için R.D'yi polis merkezine davet etmek üzere evine giden polis memurunun, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Cumhuriyet Savcımız hakkında herhangi bir konuşması da olmamıştır. Bu konuda yayınlanan haberdeki iddia asılsızdır. Basın meslek ilkeleri uyarınca yeterince araştırılmadan, tek yanlı ve maksatlı beyanlara dayalı olarak haber yapılması iyi niyetle bağdaştırılamamaktadır. Konuyla ilgili olarak sorumluların cezalandırılması için yasal yollara başvurulacaktır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için saygıyla duyurulur." - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Coş Sakarya Mardin Derik Politika Güncel Haberler

title