Haberler

Valisi Balkanlıoğlu Müteahhitlerle İftar Sofrasında Buluştu

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Müteahhitler Birliği üyeleriyle iftar sofrasında buluştu.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Müteahhitler Birliği üyeleriyle iftar sofrasında buluştu.

Bir restoranda düzenlenen programa, Vali Balkanlıoğlu'nun yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kaynarca Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, birlik üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Balkanlıoğlu, ramazan ayının rahmeti ve bereketini idrak ettikleri bugünlerde birlik ve beraberliğe çok ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Türkiye ekonomisinin bel kemiği konumunda olan ve büyümede en çok katkıyı yapanlardan birisi de inşaat sektörüdür. Hükümetimizin son dönemdeki teşvik ve destekleriyle konut kredisindeki faiz oranını aşağı çekmesinin yanı sıra, sektörün canlanması için yaptığı çağrıya firmalarımızın da kayıtsız kalmaması, sektöre yine büyük ivme kazandırdı. Hepimiz ülkemizin bekası için elimizi taşın altına koymak zorundayız." diye konuştu.

Ekonominin bel kemiği olan, vergisini veren, üreten ve şehirlerin imarına büyük katkıda bulunan müteahhitlere hayırlı ve bol kazançlar dileyen Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"İnşaat sektörü faaliyetlerine devam etmezse birçok insan evine ekmek götüremez hale gelir ve borçlanır. Zaman içerisinde kendilerini geliştiren inşaat firmalarımızla, dünyanın her yerinde en mükemmel binaların mimarları ve mucitleri olan Türk müteahhitlerimizle gurur duyuyoruz. Önemsiz bir araziyi bile çok değerli hale getiren bu sektör, özellikle yurt dışından Türkiye'ye döviz akışını sağlamasıyla önemli bir alanda ekonomiye en büyük katkıyı sağlamaya devam edecektir. Sizler çalışıp ürettikçe ülkemiz, ilimiz ve milletimiz kazanacaktır."

Vali Balkanlıoğlu, iftar programının sonunda birlik üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title