Haberler

Valisi Azizoğlu: "İl Jandarma Komutanlığında Görevli 4 Rütbeli Tutuklandı"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Erzurum Vailisi Seyfettin Azizoğlu'nun açıklamaları FETÖ'nün darbe girişimi Erzurum Valisi Azizoğlu: "İl Jandarma Komutanlığında görevli 4 rütbeli tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Erzurum Vailisi Seyfettin Azizoğlu'nun açıklamaları

FETÖ'nün darbe girişimi

Erzurum Valisi Azizoğlu:

"İl Jandarma Komutanlığında görevli 4 rütbeli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 64'ü rütbeli 187 polis memuru görevden uzaklaştırıldı. İdari ve adli mahkemelerdeki 25 hakim ve savcı gözaltına alınırken, 2 vali yardımcısı da görevden uzaklaştırıldı"

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, 4 rütbeli askerin tutuklandığı, 25 hakim ile savcının gözaltına alındığı ve 64'ü rütbeli 187 polis memuru ile 2 vali yardımcısının görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Valilik makamında, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk'ün de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 15 Temmuz Cuma günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış, şerefli ordunun üniformasını kullanan çok az bir grubun devlete karşı bir isyan hareketi başlattığını hatırlattı.

"Darbeye ön ayak olan 4 rütbeli tutuklandı"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve devletine bağlı olan diğer emniyet ile asayiş kuvvetlerinin bu darbe girişimine karşı o gece aynı anda vaziyet aldığını ve darbeyi iki saat içerisinde Türkiye'de etkisiz hale getirdiğine değinen Azizoğlu, şöyle konuştu:

"Erzurum'da da bu anlamda komutanımız ve emniyet müdürümüzle anlık bir değerlendirme yaparak burada bu darbe teşebbüsüne dahil olabilecek kişilerin tespiti amacıyla hızlı bir çalışma yaptık. Akşam bu çalışma esnasında vilayet merkezinde bu darbeye ön ayak olan Erzurum İl Jandarma Komutanlığındaki biri kurmay başkan olmak üzere 4 rütbeli personel o gece İl Jandarma Komutanlığımız tarafından gözaltına alındı. Bu 4 rütbeli personel de bu gün tutuklandı."

"187 polis ile 2 vali yardımcısı görevinden uzaklaştırıldı"

Azizoğlu, konuyla ilgili hem diğer kamu kurumlarından hem de yargıdaki personel tarafından hızlı bir çalışma başlatıldığını belirterek, aynı günün sabahı 7 askeri hakim ve savcının gözaltına alındığını dile getirdi.

Gözaltına alınan 7 askeri hakim ve savcının adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını vurgulayan Azizoğlu, şunları ifade etti:

"İdari ve adli mahkemelerdeki 25 hakim ve savcıda gözaltına alındı. Bunların adli işlemleri devam ediyor. İl Jandarma Komutanlığındaki 2 rütbeli personel İçişleri Bakanlığının talimatıyla bu gece görevden uzaklaştırıldı. Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde de toplamda 187 personel bunların 64'ü rütbeli diğerleri normal polis memuru görevden uzaklaştırıldı. İspir İlçe Emniyet Amiri gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığının kararıyla ilimizde 2 vali yardımcısı görevden uzaklaştırıldı."

Azizoğlu, Erzurum'da ile ilçelerinde bu teşebbüsle alakalı hiçbir tehlike arzedecek durumun söz konusu olmadığını ve hiçbir vatandaşın veya görevlinin burnu kanamadan kalkışmanın kentte son bulduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Çelik Karabörk Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title