Haberler

Valilikten Ücretsiz Servis Uygulaması

İstanbul'da Eğitim Görecek 17 Bin Öğrencinin Taşımasını İstanbul Valiliği Üstlenecek.

İstanbul'da eğitim görecek 17 bin öğrencinin taşımasını İstanbul Valiliği üstlenecek.

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'da 107 okulda süren güçlendirme çalışmalarının kasım ayı ortalarında biteceğini belirterek, bu çalışmalar nedeniyle uzak yerlere gönderilen 17 bin çocuğun taşımasını üstleneceklerini bildirdi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, 2007-2008 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Bayrampaşa Atatürk İlköğretim Okulu'ndan bir grup öğrenci ve öğretmenle İstanbul Valisi Muammer Güler'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Güler, İstanbul'da bir “milli eğitim ordusunun” bugün eğitim öğretime başladığını belirterek, eğitimle ilgili birinci önceliklerinin trafik değil, sağlık ve huzur içinde eğitimin sürmesi olduğunu söyledi.

İl Özel İdaresinin bütçesinin önemli bir bölümünü eğitime ayırdığını, yeni yapılan 80 okulun bu yıl ilk kez eğitim ve öğretime açıldığını, 160 okulda çalışmaların sürdüğünü, 200 yeni okulun daha yatırım programına alındığını anlatan Güler, 38 bin derslikten 54 bin dersliğe geldiklerini, hedeflerinin 60 bin dersliğe çıkmak olduğunu bildirdi.

Güler, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde 200 okul yapıldığını, bunlardan 150'sinin tamamlandığını, 50'sinin de devam ettiğini dile getirerek, İstanbul'da inşa edilen her 3 okuldan birinin hayırseverler tarafından yaptırıldığını ifade etti.

GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI

Okullardaki deprem güçlendirme çalışmaları hakkında da bilgi veren Güler, “İstanbul'da 107 okulda güçlendirme çalışması devam ediyor. Çalışmalar, kasım ayı ortalarında bitecek. Güçlendirme nedeniyle uzak yerlere gönderilen 17 bin çocuğun taşımasını biz üstleneceğiz” diye konuştu.

Güçlendirme çalışmalarını 3 ayda tamamlamalarının mümkün olmadığını, bu nedenle yapılan eleştirileri de kabul etmediğini ifade eden Güler, güçlendirme çalışması yapılan okullardaki öğrencilerin bir kısmının yakın okullara, bir kısmının ise daha uzak okullara gitmesi için planlama yapıldığını kaydetti.

Vali Güler, İstanbul'da güçlendirilmesi gereken 500 okul bulunduğunu, bunlardan 250'sini bu yılın başına, kalan 250'sini de 2008 yılı sonuna kadar tamamlamış olacaklarını söyledi.

Tüm öğrencilerin daha güvenli okullarda okumalarının tercihleri olduğunu ifade eden Güler, “Okullarımızın tamamında deprem yönünden risk bırakmayacağız. Çocuklarımız 2 aylık bir fedakarlıkla deprem riski taşımayan okullarda öğrenimlerini sürdürecek” dedi.

Güçlendirme maliyeti yüksek olan okulların da yıkılarak yeniden yapılacağını belirten Güler, “İstanbul'da arsa, okuldan daha kıymetli hale geldi. Eğer güçlendirme maliyeti yeniden yapma maliyetine yakınsa, yıkıp yeniden yapmayı tercih ediyoruz. Bu çerçevede 9 okul yıkılarak yeniden yapılacak. 2007-2008, 500 okulun güçlendirildiği bir dönem olacak” dedi.

Vali Muammer Güler, bütün gençleri, Başöğretmen Atatürk'ün gösterdiği hedef doğrultusunda yetiştirmek istediklerini vurgulayarak, öğrencilere hitaben, “Siz bizim geleceğimizsiniz. Geleceğimizin iyi olması için sizlerin iyi yetişmesi lazım. Sizlerin bilgi çağının gerektirdiği donanımla yetişmenizi istiyoruz; kaliteli eğitim, fiziki şartları iyi olan, spor ve sosyal aktivite alanları bulunan okullarda okutmak istiyoruz” diye konuştu.

30 KİŞİLİK SINIF HEDEFİ

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Güler, İstanbul'da artan nüfus ve göçün beraberinde getirdiği okul ihtiyacı nedeniyle yapılan dersliklerin ancak bu ihtiyacı karşıladığını, dolayısıyla tüm okullarda 30 kişilik sınıf hedefine ulaşamadıklarını söyledi.

Her yıl bin 500 derslik yapılması halinde artan öğrenci sayısına ancak cevap verilebileceğini ifade eden Güler, “Bin 501 derslik yaparsak ancak bir derslik artmış olur. 3 bin derslik yaparsak her şubede bir sayı azaltırız. Hedef 200 okul daha yapmak” dedi.

Güler, bu yıl meslek liselerine ilginin büyük olduğunu ve bu liselerin genel liselere giderek daha denk hale geldiğini belirtti.

Bu nedenle genel liselerdeki sınıf mevcut sayılarında azalma olduğunu, aynı şekilde özel okulların da kapasitenin çok altında eğitim sürdürdüklerini anlatan Güler, yapılacak yeni okullarla bu sorunu aşmaya çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title