Haberler

Valilik'ten Çalışanlarına 'Sabotaj' Uyarısı

Bursa Valiliği, Çalışan Personelini, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Olası Bir Sabotaj Olayının Önüne Geçmek İçin Giriş Kartlarını Devamlı Olarak Takılı Bulundurmaları Konusunda Uyardı.

Bursa Valiliği, çalışan personelini, kamu kurum ve kuruluşlarında olası bir sabotaj olayının önüne geçmek için giriş kartlarını devamlı olarak takılı bulundurmaları konusunda uyardı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Personel, evrak, bina, tesis, araç-gereç, muhabere ve elektronik bilgi sistemlerinin güvenliğinin sağlanması amacıyla alınacak tedbirler ve bu tedbirlerin kapsamında 88/13543 sayılı 'Sabotajlara Karşı Koruma Yönetmeliğinin' 25/b maddesine göre kurum ve kuruluşlarda görevli bütün personelin mesai saatleri süresince daimi giriş kartını devamlı olarak takılı bulundurması, aynı yönetmeliğin 25/h maddesine göre de kurum ve kuruluşların girişlerinin kontrolünün sağlanması amacıyla ziyaret için gelenlere ziyaretçi kartı, görevle veya iş takibi için gelenlere ise geçici giriş kartı verilmesi gerekmektedir. Bu sebeple kurum ve kuruluşlarda önceden hazır bulunan giriş kartlarını mesai saatleri içerisinde takılı bulunduracak, hazır olamayan kurumlar ise 15 Mart tarihine kadar eksikliklerini tamamlayarak uygulamaya başlayacaklardır" denildi.

(UU-OMR) 14.03.2008 18:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title