Haberler

Valilik Personelinden Kan Bağışı

Türk Kızılay'ı Tarafından Başlatılan "Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor" Kampanyası Kapsamında Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Yardımcıları Mete Buhara, Zafer Ataman ve Kemal Şahin ile Valilik Personeli Kan Bağışında Bulundu.

Türk Kızılay'ı tarafından başlatılan "Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor" kampanyası kapsamında Sivas Valisi Veysel Dalmaz, yardımcıları Mete Buhara, Zafer Ataman ve Kemal Şahin ile valilik personeli kan bağışında bulundu.

Kan bağışında bulunan Vali Dalmaz, Kızılay tarafından yürütülen bu kampanyayla toplumun tüm kesimlerinde kan bağışı bilincinin uyandırılmasının hedeflendiğini ve kan bağışının toplum sağlığı açısından da önemli olduğunu vurguladı. Her insanın, kendinin veya akrabalarının günün birinde kana ihtiyaç duyacağının altını çizen Vali Dalmaz, kan bağışının birey sağlığı açısından da son derece önemli olduğunu kaydetti. Kendisinin düzenli olarak 3 ayda bir kan bağışında bulunduğunu belirten Dalmaz, "Kanımızın yetmemesi, inanın herkesin kanına dokunmalıdır. Ülkemizde yeterli sayıda gönüllü kan bağışçısı olmadığı için toplanan ve saklanan kan miktarı maalesef ulusal ihtiyacımızı karşılamamaktadır. Bu kampanyalarla toplumumuz bilinçlenip, kampanya kapsamında kan veriyor. Ancak asıl hedef düzenli ve sürekli kan bağışçıları oluşturmaktır. Oysa herkesin bir gün ihtiyaç sahibi olacağını düşünerek, sürekli ve düzenli bir şekilde kan bağışında bulunması gerekir" diye konuştu.

(İG-MSA-Y) 25.06.2008 16:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title