Haberler

Valilik Önünde Muhtara Tepki Eylemi

Denizli'nin Çardak İlçesi'ne bağlı Gölcük Mahallesi sakini bir grup, muhtar O.Y.'yi Valilik önünde protesto etti. Muhtar O.Y.'nin, kendisine oy vermeyenlerin hayvanlarını zehirlettiğini, tepki gösterenleri adamlarına dövdürdüğünü, sulama kooperatifinin yönetimi de ele geçirmek için baskı uyguladığını öne süren mahalleli, görevden alınmasını istedi. Grup, Vali Şükrü Kocatepe ile görüşmek için beklemeye başladı.

Gölcük Mahallesi'nde yaşayanlardan yaklaşık 50 kişi, Vali Şükrü Kocatepe'den yardım istemek için bugün Valilik önüne geldi. Kadınlar ellerinde 'Ölüyoruz, dövülüyoruz, valim', 'Çete muhtar', 'Önce Allah, sonra valim', 'Yardım et valim' yazılı pankartlar taşıdı. Mahalle halkı, Gölcük Mahalle Muhtarı O.Y.'nin mahallede adeta terör estirdiğini, hiçbir yetkilinin de müdahale etmediğini ileri sürdü. O.Y.'nin muhtarlık seçimini dışarıdan getirdiği kişilerle kazandığını, şikayet etmelerine rağmen hiçbir işlemin yapılmadığını, muhtara karşı ses çıkaran kişilerin ise adamları tarafından dövülerek ölümle tehdit edildiklerini öne süren vatandaşlar, yardım istedi. Mahalle sakinleri O.Y. hakkında savcılığa çok sayıda, darp, tehdit gibi şikayetlerde bulunduklarını da kaydetti.

DİLEKÇE VERECEKLER

Gruptakiler, görüşmek istedikleri Vali Şükrü Kocatepe'ye, üzerinde şu ifadelerin yer aldığı dilekçeyi vereceklerini söyledi:

"Çardak Karakolu'nun taraflı davranmasından dolayı hepimiz risk altında ve korku altında yaşıyoruz. Mahalle halkından Bayram Kazar'ın 40 koyunu zehirlendi, telef oldu. Emin Adanalı'nın tankeri yakıldı. İki kişinin köpeği öldürüldü. Serkan Şimşek ve Mehmet Karaduman, muhtar ve adamları tarafından dövüldü. Muhtarın mahalleye getirdiği kişiler tarafından Sulama Kooperatifi Başkanı Mehmet Tuna ile kardeşi demir sopalarla dövüldü. Çardak ilçesinde derdimize çare bulamadık, yardımınızı arz ediyoruz."

Mahallelinin valilik önündeki bekleyişi sürüyor. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şükrü Kocatepe Denizli Gölcük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title