Haberler

Valilik Maillerinin Tehlikede Olduğu İddiası

Valiliklerin, Web Sitelerinin İnternet Hizmetini Daha Ucuza ABD ve Almanya'dan Almalarında Tehlike Oluşturduğu İddiaları Üzerine İnternet Yöneticileri, Hizmetin Tehlike Oluşturmasının Mümkün Olmadığını Söyledi.

Valiliklerin, web sitelerinin internet hizmetini daha ucuza ABD ve Almanya'dan almalarında tehlike oluşturduğu iddiaları üzerine internet yöneticileri, hizmetin tehlike oluşturmasının mümkün olmadığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı ve diğer birimlerin kendilerine ait server üzerinden bilgilerin sağlandığını söyleyen Deniz Web'in sahibi Yusuf İnan, "Ülkemizde valilik, emniyet müdürlükleri ve kaymakamlıkların mail iletişimi İçişleri Bakanlığı serverları üzerinden sağlanmaktadır. Siteler yurtdışında olsa bile özel iletişimler İçişleri Bakanlığı'nın güvencesindedir. Endişe ve panik yapmaya gerek yoktur. İçişleri Bakanlığı tüm iletişimini kendi verdiği mail hesapları üzerinden yapmaktadır. Yani yabancıların mailleri

görmesi mümkün değildir" dedi.

Türkiye'de 400'e yakın sitesi bulunan ve yöneten Yusuf İnan, "Şu anda valilik web siteleri zaten dünyanın her yerinde izlenmekte. Gizli mailler ve haberleşme bu sitelerden yapılmadığı için tehlike söz konusu değildir. Zor durumda olan bazı firmaların pay alabilmek için ortaya attığı sansasyon haberlerdir" diyerek mail trafiğinin yabancıların eline geçmesinin mümkün olmadığını söyledi.

(Mİ-OM-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title