Haberler

Valilik ile Üniversite Arasında AB Eğitim Programı Protokolü

'Sivil Toplum İçin Avrupa Entegrasyon Çalışmaları Projesi' kapsamında Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu(ABUDYK) üyesi kurumların belirlenecek personeline, AB konusunda eğitim verilmesinin protokolü Antalya Valiliği ve Akdeniz...

'Sivil Toplum İçin Avrupa Entegrasyon Çalışmaları Projesi' kapsamında Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu(ABUDYK) üyesi kurumların belirlenecek personeline, AB konusunda eğitim verilmesinin protokolü Antalya Valiliği ve Akdeniz Üniversitesi arasında imzalandı.

Antalya Valilik makamında düzenlenen protokol programına Vali Ahmet Altıparmak, Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, AÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi(İİBF) Dekanı Prof. Dr. Murat Karaöz, İİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi ve Avrupa Dökümantasyon Merkezi Akademik Koordinatörü Yardımcı Doç. Dr. Sibel Mehter Aykın, ABUDYK Genel Koordinatörü Baki Karaçay katıldı.

Protokolde konuşan Vali Altıparmak, AB'ye uyum sürecinde, sivil toplum için entegrasyon sürecinde İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle AB'ne Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu'nun hatırlattı. Antalya'da bu kurulun başkanlığının kendisinin yürüttüğüne değinen Vali Altıparmak, "Bu kurul içinde görev alan kurum ve kuruluşlar var. Jean Monnet(JM) programı var. Bu program çerçevesinde yaklaşık olarak akademik dönem içinde toplam 48 tane modül desteklenmeye layık görülmüştür. Bu modüllerden, Akdeniz Üniversitesi Bahçeşehir Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi'nin projeleri Türkiye'den desteklenmeye layık görülmüştür" diye konuştu.

Bu modül kapsamında, ABUDYK'da görev alan kurumların üyelerine 3 yıl boyunca eğitim verilmesinin söz konusu olduğunu ifade eden Vali Altıparmak, "İmzalanan protokolle bizim personelin eğitiminin Akdeniz Üniversitesi'nde verilmesi anlamındaki bir protokoldür. Her yıl 30 olmak üzere, 3 yıl boyunca 90 kamu ve STK görevlisi bu eğitimi alacak. Bu eğitimle Antalya yeterli AB bilgisine sahip personel yetiştirmiş olacak" dedi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise AB uyum sürecinde çok hızlı gelişmeler yaşandığını belirterek, "Yapılan reformlar, Türkiye'yi daha çağdaş, daha demokratik, daha gelişmiş dünya ülkesi haline getiriyor. Bu uyum süreci çerçevesinde üniversitelere zaman zaman önemli görevler düşüyor. Özellikle bilgilendirme ve bilinç oluşturma aşamasında üniversiteler rol alıyor. Bugün imzalanacak protokolle sivil dünya noktasında bilinçlendirme amacıyla hazırlanan bir protokolü imzalayacağız. Bilgi sahibi olan toplum gerçek değerlendirmeyi daha doğru yapar. Taşra teşkilatının kurul üyelerinin bilgilendirmesini amaçlayan bu protokol AÜ ve Antalya için bir prestijdir. Bilgilenen görevlilerin halka bunu anlatma ve sahiplendirme noktasında çok daha başarılı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Altıparmak ile Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, 'Sivil Toplum İçin Avrupa Entegrasyon Çalışmaları Projesi' protokolünü imzaladı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Ahmet Altıparmak Antalya Valiliği Avrupa Birliği Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title