Haberler

Valiler Toplantısı Sona Erdi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2008 Yılının Karayolları Açısından Derlenip Toparlanma Yılı Olacağını Söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2008 yılının Karayolları açısından derlenip toparlanma yılı olacağını söyledi.

Trabzon'daki Zorlu Grand Otel'de Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'ndeki 16 ilin valisi ile basına kapalı bir toplantı yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Ülke çapında bu sene Karayolları'nın programında olan yollar dışında 3 bin kilometre bölünmüş yol, devlet yolu ve il yolu yapımına karar verildiğini kaydeden Bakan Yıldırım, "Bu, bir seferde ortaya konan en fazla yol miktarıdır. Çok iddialı bir program, bunu gerçekleştirmek için

bütün valililerimizle bakanlığımız yoğun bir çalışma yapacaktır. 2008 yılı Karayolları'nda bir derlenip toparlanma yılı. Bugüne kadar yapılmış çalışmaların birbiriyle bağlantısının tamamlanacağı bir yıl olacak. Bununla ilgili bütün illerde birinci-ikinci öncelikli olmak üzere yapılması gereken çalışmaları belirledik. Bugünden itibaren yeni bir tempo ile valilerimiz çalışmalarını sürdürecekler. Amacımız Nisan ayına kadar hazırlık çalışmalarını tamamlamak ve sezonunda çalışmalara başlamak" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 10-15 gün içinde görüşülmesi planlanan Yap-İşlet-Devret modeline ilişkin yasayla Yap-İşlet-Devret projelerini genişleteceklerini kaydeden Bakan Binali Yıldırım, "Sadece havaalanı değil; demiryolu, otoyol, bölünmüş yol, baraj ve sulama suyu yapımı da çalışmalara dahil ediliyor. Burada ayrıca, katkı payı dediğimiz uygulamayı beraberinde getiriyoruz. Özel sektör yapacak, devlet taksitle ödeyecek. Böylece projeler gecikmeyecek. Bu projeler sonrasında yaşam kalitesi artacak, ölümlü

kazalar azalacak. Ayrıca Karadeniz Sahil Yolu'nun bütün eksik işleri bu yıl içerisinde tamamlanacak" diye konuştu.

Gebze-İzmir Otoyol Projesi'ne yoğun ilgi olduğunu ve ihaleyi kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirten Yıldırım, bakanlık gündeminde, 5 otoyol projesinin yanı sıra birkaç demiryolu projesinin de bulunduğunu söyledi. İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün güzergahı ile ilgili soruya ise Bakan Yıldırım, "3. köprüyle ilgili tüm çalışmalar tamamlandı. Projenin yapımı için işlemlere başlayacağız. Mevcut köprünün daha kuzeyinde bir güzergah olacak'' diye cevap verdi.

Bakan Yıldırım, toplantıda Başbakanlık Müsteşarı Ala'nın ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılacak sosyal yardımlar konusunda, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Güneş'in de KÖYDES uygulamalarının nasıl yapılacağı konusunda bilgi verdiğini de söyledi.

Bakan Yıldırım, açıklamalarının ardından saat 19.30 sıralarında havayolu ile Ankara'ya hareket etti.

(BK-ÖS-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title