Haberler

Validen 'Kovalı Kahramana' Ödül

Denizli’de bir şahıs karısını bıçakladığı sırada elindeki kovayla araya giren Mevlüt Tuğan’a, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ödül verdi.

Denizli'de bir şahıs karısını bıçakladığı sırada elindeki kovayla araya giren Mevlüt Tuğan'a, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ödül verdi.

Olay, geçtiğimiz gün Pelitlibağ Mahallesi'nde meydana gelmişti. Davut Ö. karısı Ayşe Ö.'yü sokak ortasında bıçaklamaya başlamış, bu sırada bir apartmandan atılan kovayı eline alan Mevlüt Tuğan şahsa bağırarak elindeki kovayla kadını kocasının elinden kurtarmıştı. Ayşe Ö. Denizli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, Davut Ö. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Yaşanan olayların ardından Mevlüt Tuğan kahraman ilan edilirken, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe de Tuğan'ı makamında ağırladı. Mevlüt Tuğan'a teşekkür belgesi veren Vali Kocatepe, "Eşine sokak ortasında şiddet uygulayan bir adam vardı. Kesici aletle canına kast eden bir koca vardı. Olay anında Mevlüt kardeşimiz cesaretle olaya müdahale etti. Kadın kardeşimizi kurtardı. Kadın kardeşimizin hayati tehlikesi geçmeye başladı. Kısa zamanda taburcu olur inşallah. Ben Mevlüt'ü tebrik ediyorum. Bu olayları bir daha yaşamayız inşallah. Bu olaya müdahale etmek riskli bir durumdu ancak Mevlüt çok güzel bir davranış gösterdi. Sadece bizim değil herkesin takdirini kazandı" dedi.

"ZOR DURUMDAKİ KADINLA GÖZ GÖZE GELDİK, YARDIM DİYE BAĞIRIYORDU"

Kendisinin kahramanlık yapmadığını belirten Mevlüt Tuğan ise, "Olayı görünce şok yaşadım. Kadını öyle görmek kanımı dondurdu. Biz aile bağları kuvvetli bir toplumuz. Herkes daha dikkatli olmalı. O an gözümün önünden gitmiyor. Tekrar yaşanmasın. Ben o anda kendi canımı hiç düşünmedim. Kadının çaresizliği vardı. Bir insan yardım diye bağırınca o anda yardım etmem gerekiyordu. Zor durumdaki kadını kurtarmalıydım. Göz göze geldik ve bana yardım et diyordu. Beni kan tutar ama ben etkilenmedim ve tampon yaptım" diye konuştu.

Böyle gündeme geldiği için mutlu olmadığını söyleyen Tuğan, "Böyle kötü bir olayla gündeme gelmek istemezdim. Maalesef bu kötü olay geldi. Biz de elimizden geleni yaptık" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şükrü Kocatepe Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title