Haberler

Vali Zorluoğlu Su Ürünleri Üreticileriyle Bir Araya Geldi

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu’nun katılımıyla su ürünleri sektörünün sorunları ve çözüm önerileri konulu toplantı yapıldı.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla su ürünleri sektörünün sorunları ve çözüm önerileri konulu toplantı yapıldı.

Keban Öğretmenevinde yapılan toplantıya Vali Murat Zorluoğlu, Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Gürbüz ile birlikte üreticiler de katıldı.

Toplantının açılışında bir değerlendirme yapan Zorluoğlu, yapılacak toplantı ile balıkçılık sektörünün sorunlarını ele alacaklarını söyledi. Vali Zorluoğlu, "Yapılacak toplantıdan faydalı sonuçlar elde edileceğini umuyorum. Elazığ'da yapılan Kalkınma Kurultayında balıkçılık sektörünün önümüzdeki dönemde daha büyük pay elde edileceği ortaya konulmuştu. Bu toplantıda Elazığ ekonomisi içerisinde önemli bir paya sahip olan balıkçılık sektörünün sorunlarını bütün yönleri ile ele alacağız. Şu anda 13- 15 bin ton üretimle ilin ekonomisine katkı sağlıyor. Yapılan araştırmalarda bu üretimin 30-35 bin tona çıkmasının mümkün olduğu ortaya çıktı. Elazığ'da sadece balık üretimin değil balık işlenmesinde de önemli potansiyeli olan bir alan. Sektör temsilcilerinin görüşlerini alarak sorunları ortaya koymaya ve birlikte çalışarak sorunları nasıl ortadan kaldırmaya çalışırız bunları ele alacağız" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Gürbüz ise, 2004 yılından buyana sektörün önemli bir ivme kazandığını ve ülke genelinde ilk sıraya yükseldiğini belirterek, 13 bin 500 ton büyüklüğüne ulaştığını kaydetti. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Zorluoğlu Fethiye Atlı Elazığ Keban Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title