Haberler

Vali Zorluoğlu: "Kimsenin Türkiye'yi Karanlığa Gömmesine İzin Vermeyeceğiz"

Van'da "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" töreni gerçekleştirildi.

Van'da "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" töreni gerçekleştirildi.

Kentteki bir otelde düzenlenen törende şehit Çarşı ve Mahalle Bekçisi Ferhat Arslan, şehit Piyade Uzman Çavuş Fırat Torunoğlu, şehit Tankçı Er Abdulhalik Araz ve şehit Piyade Er Vedat Dolançay'ın ailelerine, "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" takdim edildi.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit aileleri ve gaziler için gönderdiği mesaj okundu.

Vali Murat Zorluoğlu, burada yaptığı konuşmada, şehit yakınlarına ve gazilere sahip çıkmayı önemsediklerini söyledi.

Şehit yakınlarının, bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumak için can verenlerin emaneti olduğunu belirten Zorluoğlu, "Bu toprakların her bir karışı bin yıl boyunca aziz şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Dün Gelibolu'da, Trablusgarp'ta, Sarıkamış'ta istiklal mücadelesi verenleri, 120 Vanlı kahraman çocuğun destanını asla unutmayacağız. 15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi, terörle mücadele şehitlerimizi asla unutmayacağız." dedi.

Zorluoğlu, aydınlık bir gelecek için şehitlerin hatıralarını canlı tutacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Onların emaneti, güçlü Türkiye hayalimizi gerçeğe dönüştürmemizin de bir ilham vesilesidir. Bu vatan uğrunda canını veren her şehidimiz, Türkiye'nin yolunu aydınlatan birer meşaledir. Şunu herkesin çok iyi bilmesi ve anlaması gerekiyor. Biz bin yıldır birbiriyle kaynaşmış, birbirimizle bütünleşmiş bir milletiz. Alpaslan Anadolu kapılarını açarken, Fatih İstanbul'u fethettiğinde, istiklal mücadelesinde bir aradaydık. Biz biriz ve bütünüz. Ülkemizin her köşesi bizim için birdir."

Zorluoğlu, her bir vatandaşın eşit olduğunu, bölgede huzur bozanların karşısında duracaklarını ifade etti.

Terör örgütlerinin yıllarca bölgenin kalkınmasını istemediklerini dile getiren Zorluoğlu, "Şiddetle, kaosla, çatışmayla insanlarımızı korkuttular, sindirdiler. Şükürler olsun ki bugün o karanlık günleri geride bıraktık. Bugün Van'ı büyütmenin, kalkındırmanın mücadelesini veriyoruz." diye konuştu.

Amaçlarının şehit ailelerinin, gazilerin ve Vanlıların yüzünü güldürmek olduğunun altını çizen Vali Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Başka hiçbir şeyle mukayese edilemeyecek bu mirası, bu milletin evlatları olarak aynı ruh ve inançla taşımaya devam edeceğiz. Onların aziz hatıraları daima bağımsızlığımızın, onurumuzun güvencesi olacak. Kimsenin Türkiye'yi karanlığa gömmesine, kardeşliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz. Bu, bizim sadece ülkemize değil, şehitlerimize karşı da en önemli borcumuzdur. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sizleri daima başımıza taç edecek, asla yalnız bırakmayacağız."

Törene Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve diğer protokol üyeleri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Murat Zorluoğlu Gelibolu Türkiye Politika Güncel Haberler

title