Haberler

Vali Yüksel Koltuğunu Devretti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 93 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 93.yılı dolayısıyla öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyet, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'i makamında...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 93 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 93. yılı dolayısıyla öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyet, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'i makamında ziyaret etti. Vali Yüksel, ziyarette makam koltuğunu Çankaya Ahmet Haşim İlkokulu öğrencisi Arda Kenan Sever'e devretti.

Yüksel, devir sırasında yaptığı konuşmada; makamını çocuk valiye teslim etmekten dolayı büyük bir bahtiyarlık duyduğunu belirterek "23 Nisan 1920 günü sabahı Ulus'taki tarihi Meclis Binası çevresinde toplanan Ankaralıların yüreklerinde hissettikleri ulusal egemenliğe kavuşma coşkusunun 93 yıl sonra aynı yüksek heyecanlarla yaşanmaya devam edildiğini, Yüce Türk milletinin sınırsız sevgi duyduğu çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı ve önemli bayram, Ankaralı çocuklara kutlu olsun" dedi.

Ankara'da çocuk haklarını gözeten iyi bir yerel yönetim hedeflediklerini belirten Vali Yüksel, "Ülkemizin geleceği ve egemenliğimizin teminatı olan çocuklarımıza güveniyoruz. Ankara'da çocuklar arasında ayrımcılık yapmama, çocukların yüksek yararını gözetme, yaşama ve gelişme haklarının geliştirilmesi ve çocuk görüşlerine saygı gösterilmesi önceliğimizdir" diye konuştu.

Vali Yüksel konuşmasının sonunda "Çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti" vurgusu yaparken, "Çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti Atatürk ışığının aydınlattığı medeniyet yolunda Ankaralı çocuklarla birlikte yürümeye ve yücelmeye devam edecek ve çocuklarımızın geleceğe taşıdıkları çağdaşlık meşalesi Ankara'da hiç sönmeyecektir. Yaşamımızın sevgi çiçekleri olan Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" dedi.

-"YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ' İLKESİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"-

Vali Yüksel'in makam koltuğunu devrettiği Arda Kenan Sever de çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılmasıyla yurtta büyük bir coşku oluştu. Bugün biz çocuklara Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edildi. Dünyada bayramı olan çocuklar sadece bizleriz. Bundan dolayı da çok şanslıyız. Bu bayramı uzun yıllardır Dünya çocuklarıyla birlikte kutluyoruz. Her yıl değişik ülkelerden gelen çocuklarla hem bu coşkuyu birlikte yaşayıp kültür alışverişi yapıyoruz hem de Ulu Önder Atatürk'ün "Yurtta barış dünyada barış' ilkesini hayata geçiriyoruz. Milli iradenin kalbinin attığı yer olan TBMM'nin açılışının 93. Yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir içtenlikle kutlarım. Ayrıca bugünkü coşkuyu, bu makama oturmanın sevincini bana yaşatan başta Valimiz Alaaddin Yüksel'e, bu yolculuğumda bana destek veren aileme ve emeği geçen öğretmenlerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

Törene katılan çocuk ve yöneticilerle tek tek ilgilenen Vali Yüksel, daha sonra çocuklara çocuk kitapları, yazım kılavuzu ve boya setinden oluşan bir hediye paketi armağan etti. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Alaaddin Yüksel 23 Nisan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title