Haberler

Vali Yılmaz, Kinay ve Aksoy ile Birlikte Yol Çalışmalarını İnceledi

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekileri Hasan Fehmi Kinay ve Sonar Aksoy ile birlikte, İl Özel İdaresi tarafından yapımı devam eden Altıntaş-Aslanapa ilçeleri arasındaki yol çalışmalarını yerinde inceledi.
Vali Şerif...

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekileri Hasan Fehmi Kinay ve Sonar Aksoy ile birlikte, İl Özel İdaresi tarafından yapımı devam eden Altıntaş- Aslanapa ilçeleri arasındaki yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Şerif Yılmaz, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, "Kütahya Valiliği İl Özel İdaresi kaynakları tarafından ise 2003-2013 yılları arasında 863 kilometre 1. kat asfalt, bin 106 kilometre 2. kat asfalt, 213 kilometre asfalt altyapı, 335 kilometre onarım, 931 kilometre stabilize, 1,911,254 metrekare kilit taşı, 54 menfez ve 9 adet köprü yapılmıştır. Ayrıca milletvekillerimizin çabaları sonucu, Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ve Maliye Bakan Yardımcımız Abdullah Erdem Cantimur'un destekleriyle verilen 5 milyon TL'nin ilimize aktarılmasıyla bu yol çalışması gerçekleşmektedir. İncelemede bulunduğumuz Altıntaş-Aslanapa yolu projesi ile 16 köyümüz ve iki İlçemiz birbirine bağlanacak olup, ayrıca güney bölgelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın, yolun kısalması sonucunda Zafer Havalimanı'na daha kısa sürede ulaşmaları sağlanacaktır. Kütahya'mızda ilk defa köy yollarında sıcak asfalt uygulaması bu proje ile hayata geçirilmektedir. Yolumuzun hayata geçmesinde destek veren herkese teşekkür ediyor, ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

30 MART 2014 TARİHİ İTİBARİYLE KAPANACAK BELDELERİN DURUMU

Vali Yılmaz incelemeler esnasında Çayırbaşı beldesini de ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerde nüfusu 2000'in altında kaldığından dolayı kapatılacak olan belde belediyeleri hakkında da bir açıklama yapan Vali Şerif Yılmaz, "Bu beldelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın verilen hizmetler noktasında endişelenmemesini belirterek, belediyeler tarafından sağlanan hizmetlerin, beldelere yakın köyleri de kapsayacak şekilde genişletilerek, Kütahya Valiliği İl Özel İdaresi tarafından verilmeye devam edecektir" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerif Yılmaz Ak Parti Aslanapa Altıntaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title