Haberler

Vali Yerlikaya Öğrencilerle Kitap Okudu

"İstanbul'u Okuyorum" projesi...İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,"Birinci amacımız öğrencilerimize okuma alışkanlığını kazandırmak.

" İstanbul'u Okuyorum" projesi...

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,

"Birinci amacımız öğrencilerimize okuma alışkanlığını kazandırmak. İlk derste öğretmenlerimiz, öğrencilerle beraber İstanbul'a ait kültür, sanat, şehrimize ait her şeyi okuyarak başlıyoruz"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Harun UYANIK / İstanbul DHA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya öğrencilerle sınıfta kitap okudu.

Yerlikaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, "2023 İstanbul Eğitim ve Kültür Vizyonu" kapsamında, "İstanbul'u Okuyorum" projesinin okuma seferberliğinin açılışını gerçekleştirdi.  Yeşilköy'de bulunan Şehit Pilot Muzaffer Erdönmez Ortaokulu'ndaki programa Vali Ali Yerlikaya'nın yanı sıra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı katıldı.

"GENÇLERİMİZİN, EN ÖNEMLİ ARKADAŞININ, AŞKININ OKUMA OLMASINI İSTİYORUZ"

Vali Yerlikaya ve Yazıcı, proje kapsamında öğrencilerle birlikte sıraya oturarak sınıfta kitap okudu. Yerlikaya, öğrencilerle kitap okumasının ardından kısa bir açıklama yaparak, "Birinci amacımız öğrencilerimize okuma alışkanlığını kazandırmak. İlk derste öğretmenlerimiz, öğrencilerle beraber İstanbul'a ait kültür, sanat, şehrimize ait her şeyi okuyarak başlıyoruz. Sadece İstanbul'a ait olan kitaplar değil ama önceliğimiz, başlangıcımız İstanbul. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin, en önemli arkadaşının, aşkının okuma olmasını istiyoruz. Arzumuz ve hedefimiz bu" dedi.

ÖĞRENCİLER SÖZ VERDİ

Vali Yerlikaya, konuşmasının ardından öğrencilerden daha az televizyon izleme ve internet kullanma, daha çok kitap okuma konusunda söz istedi. Sınıfta bulunan öğrenciler hep biz ağızdan "Söz" diye bağırdı. Öğrenciler ardından, el sallayarak yine bir birlikte "Günaydın İstanbul" dedi.

PROJE HAKKINDA

Proje kapsamında bu yıl İstanbul'daki, 992 ilkokul, 1061 ortaokul ve 830 lisede öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için okuma etkinlikleri yapılacak. Etkinlikler çerçevesinde öğrenciler okudukları kitaplara göre kendi hazırladıkları makaleleri yayımlayacakları dergiler hazırlayacak. Bu dergilerin en iyileri ise düzenlenen yarışmalarla seçilecek. Ayrıca, velilerinde çocuklarıyla birlikte okullara gelerek okuma etkinliğine  katılacağı bir program da düzenlenecek. Proje kapsamında, metrolarda, parklarda ve otobüs duraklarında da çeşitli okuma etkinlikleri düzenlenecek. Bu yıl İstanbul'daki bütün okulların katılacağı etkinlik, gelecek eğitim-öğretim döneminde ise Marmara Bölgesi'nde yapılacak.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Yerlikaya ve Levent'in okula gelişi

Yerlikaya ve Levent'in öğrencilerle kitap okuması

Yerlikaya'nın konuşması

Öğrencilerin söz vermesi

Öğrencilerle Yerlikaya'nın fotoğraf çektirmesi

Detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
title