Haberler

Vali Yazıcıoğlu, Söke'de Düzenlenen Panelle Anıldı

Denizli Valisi'yken, 8 Eylül 2003 Tarihinde Geçirdiği Trafik Kazası Sonucu Yaşamını Yitiren Recep Yazıcıoğlu, Baba Ocağı Aydın'ın Söke İlçesi'nde Düzenlenen Panelle Anıldı.

DENİZLİ Valisi'yken, 8 Eylül 2003 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Recep Yazıcıoğlu, baba ocağı Aydın'ın Söke İlçesi'nde düzenlenen panelle anıldı.

Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı CHP'li Necdet Özekmek ve merhum Vali Yazıcıoğlu'nun Söke'de yaşayan doktor kardeşi Selma Özcan'ın girişimleriyle gerçekleşen panel, Söke Efes Sineması'nda yapıldı. Panele, 'Köprü' romanının yazarı Ayşe Kulin, kitaptan uyarlanan dizide Vali Recep Yazıcıoğlu'nu canlandıran Erdal Beşikçioğlu, Vali Yazıcıoğlu'nun Tokat ve Denizli'de görev yaptığı yıllarda onunla birlikte çalışan Orhan Öztürk ve Kemal Yurtnaç, konuşmacı olarak katıldı.

Panel öncesinde, Erdal Beşikçioğlu ile Yazıcıoğlu'nun kızı Necla Yavi, Söke'de yaşayan kız kardeşleri Leyla İleri, Dr. Selma Özcan ve AKP Ankara Milletvekili olan kardeşi Sait Yazıcıoğlu'nun karşı karşıya gelmeleri duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Söke Belediye Başkanlığı'nda bir araya gelen dizinin kahramanları ile Yazıcıoğlu Ailesi, bol bol merhum Vali'den söz edip, geçmişi yadetti.

'Köprü' dizisinde ağabeyini oynayan Erdal Beşikçioğlu'na daha ilk bölümde tam not verdiklerini belirten Sait Yazıcıoğlu'na, ''Mimikleri, hal ve hareketleri merhum ağabeyimi çok andırıyor. Ailece diziyi büyük heyecanla izliyoruz'' dedi. Aydın Valisi Mustafa Malay da Yazıcıoğlu'nu çok yakından tanıdığı için Beşikçioğlu'nun dizideki rolünde sergilediği hal ve tavırların tam yerine oturduğunu söyledi. Vali Malay, diziyi izlerken zaman zaman Yazıcıoğlu'nu görmüş kadar heyecanlığını da ifade etti.

Star Televizyonu'nda yayınlanan dizide, Faruk Yazıcı adıyla oynayan tiyatro kökenli oyuncu Erdal Beşikçioğlu da yolda yürürken, vatandaşların yanına gelerek, ''Sayın Valim nasılsınız?'' diyerek hal hatır sorduklarını anlatarak, ''Merhum Yazıcıoğlu'nun hal hatırını soruyorlar. Yani merhum Vali Yazıcoğlu'nun halka yansıyan sıcak yüzünün, bu itibarla dönüşümü, bana çok iyi oluyor. Onu tanımıyordum. Fakat teklif geldikten sonra, günlerce arşivlerden onu izledim. Karadeniz çocuğu olduğum için, hırçınlık ruhumuzda hep var. İnsanlar artık beni valimizle özdeşleştirdi. Alnımızın akıyla diziyi sonlandırdıktan sonra, herhalde hiçbir dizi ve sineme projesinde yer almadan en az 4-5 yıl gözlerden uzak kalmak zorunda kalacağım'' diye konuştu

Belediye binasından ayrılan ve buradan yürüyerek Efes Sineması'na geçen Beşikçioğlu'na Sökeliler büyük ilgi gösterdi. Hatta sinema önünde bekleyen trafik ekipleri yol emniyetini sağlayıp, yolu bir süre trafiğe kapattı. Paneli 600 davetli izlerken, kitabın yazarı Ayşe Kulin de ''Hayatımda keşke yapmasaydım'' dediğim çok olmuştur. Fakat bu kitabı yazdıktan sonra, ''İyi ki yazmışım'' diyerek, kitabın oluşum sürecini anlattı.

Yılmaz ÖLMEZ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title