Haberler

Vali Yavuz, Polis ve Jandarma Noktalarını Ziyaret Etti

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Cevizdere Köprüsü'nün selde yıkılmasının ardından oluşan trafik yoğunluğa ilişkin, "Vatandaşlarımızın özellikle Ünye geçişindeki Cevizdere Köprüsü civarında dikkatli olmalarını, trafik işaretlerine, trafik polisi ve görevlilerimize ve onların ikazlarına riayet etmelerini bekliyoruz." dedi.

Vali Yavuz, kentteki polis ve jandarma noktalarını ziyaret ederek, "Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük Projesi" kapsamında çocuklara "kırmızı düdük" dağıttı.

Yolcularla sohbet eden ve projeyi anlatan Yavuz, çocuklardan araç içinde trafik polisi olmalarını istedi.

Yavuz, aileleriyle seyahat eden çocuklara düdük, tişört, broşür, çikolata ve meyve suyu hediye etti.

Vali Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin İçişleri Bakanlığınca trafik kazalarının önüne geçilmesi, can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi amacıyla ülke genelinde başlatıldığını söyledi.

İl sınırları içinde şu anda 53 trafik timiyle denetim ve kontrollerin yapıldığını belirten Yavuz, vatandaşların da trafik kuralları noktasında uyarıldığını ifade etti.

Kırmızı düdük uygulamasıyla çocukların, büyüklerini ikaz etmesinin amaçlandığını vurgulayan Yavuz, "Böylelikle çocuklarımızın katkısı alınıyor. Bu vesileyle vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı canı gönülden tebrik ediyorum. Bayramlar sevinç ve kavuşma günleridir. Bugünler ayrılık ve acı günleri olmasın." diye konuştu.

"Selden etkilenen hiçbir vatandaşımızı mağdur bırakmayacağız"

Vali Yavuz, bir gazetecinin, Karadeniz Sahil Yolu'ndaki selde yıkılan Cevizdere Köprüsü mevkisinde Kurban Bayramı dolayısıyla oluşan trafik yoğunluğuna ilişkin sorusunu yanıtladı.

Geçen hafta yaklaşık 40-50 yıldır görülmeyen aşırı yağışlarla sel afetinin yaşandığını anımsatan Yavuz, şöyle devam etti:

"Şu an itibarıyla bütünüyle ilimizde selin etkileri ortadan kaldırılıyor ancak Cevizdere Köprüsü, alternatifi olmayan bir köprü. Bu nedenle gidiş geliş olarak köprüden ulaşımı vermek durumundayız. Dolayısıyla burada bir yoğunluk var. Orada emniyet ve jandarma birimlerimiz gerekli tedbiri aldı. Vatandaşlarımızın özellikle Ünye geçişindeki Cevizdere Köprüsü civarında dikkatli olmalarını, trafik işaretlerine, trafik polisi ve görevlilerimize ve onların ikazlarına riayet etmelerini bekliyoruz. Elbette bir yoğunluk olacak çünkü burası Karadeniz yolu, tüm trafik buradan geçiyor ve alternatifi yok. O yüzden vatandaşlarımızın sabırlı olmalarını istiyoruz."

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sel afetinden sonra kenti ziyaret ettiğini anımsatan Yavuz, "Cumhurbaşkanımız bütün yetkililere en kısa zamanda bu köprünün yapılması talimatını verdi. İnşallah 5 ay gibi bir süre içinde bunu bitirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Vali Yavuz, "Afetlerde evleri zarar gören ve nakline karar verilen vatandaşlarımızın büyük çoğuna kiralık evler bulduk. Birçoğuna 8 bin 500 lira civarında nakdi yardım yaptık. Bunun dışındaki vatandaşlarımıza da şu ana kadar 100 bin lira civarında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım ettik. Pazartesi günü bu ödemelerimiz devam edecek. Özellikle sel afetinden etkilenen hiçbir vatandaşımızı mağdur bırakmayacağız. Onların sorunlarını çözeceğiz." bilgisini paylaştı.

"Hasar tespit çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı"

Hasar tespit çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını belirten Yavuz, Büyükşehir ağındaki yollar, köprüler ile kanalizasyon, içme suyu ve arıtma tesislerindeki hasar tespitlerinin tamamlandığını kaydetti.

İlçe belediyeleri hudutları içindeki yol ve köprülerle ilgili çalışmaların devam ettiğini anlatan Yavuz, "Bunlar tamamlandığında ilimizde resmi olarak açıklayacağımız rakamlar olacak. Herkes şunu iyi bilsin ki önceden almış olduğumuz tedbirler, ekiplerin önceden gönderilmesi, arama kurtarma ve Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin tüm ekiplerinin sahada olması, hayatını kaybeden vatandaşımızın 1,5 saatte naaşına ulaşılmış olması bile almış olduğumuz tedbirlerin göstergesidir." şeklinde konuştu.

Yavuz, bin 325 vatandaşın tahliye edilmesinin bile başlı başına Ordu'daki afet yönetiminin ne kadar başarılı yönetildiğini gösterdiğini dile getirdi.

Vali Yavuz, selden etkilenen vatandaşların çocuklarına bayramlık alındığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Jandarma Ünye Ordu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title