Haberler

Vali Ustaoğlu, Esnaflarla Toplantı Yaptı

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, "Zamanında alkışlanarak faaliyet geçirilen proje gelinen noktada Bitlis'in imajını çok kötü zedeliyor.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, "Zamanında alkışlanarak faaliyet geçirilen proje gelinen noktada Bitlis'in imajını çok kötü zedeliyor. Çare üretmek adına önceden yerel aktörlerin önderliğinde AVM diye tabir ettiğimiz valiliğin yanındaki proje de adeta elimizde bir cenazeye dönüşmüş." dedi.

Vali Ustaoğlu, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanlığınca düzenlenen toplantıda esnaflarla bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.

Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, her zaman Bitlis'i övdüklerini belirterek, ancak tarihi yok olmuş kentin kültürel mirasının yeniden canlandırılarak gelecek kuşaklara aktarılmasını arzuladıklarını bildirdi.

"Etrafımızdakilerin Bitlis'e geleyim de şu derenin kenarında bir oturayım, oradaki tarihi konakta yatayım, sabah yöresel ürünlerle kahvaltımı yapayım diyebileceği günler çok uzak değil." diyen Ustaoğlu, Bitlis'te her şehre nasip olmayan, bir gerdanlık gibi kenti süsleyen ve kalenin etrafını saran bir dere bulunduğunu söyledi.

Bunun doğal bir miras olduğunu belirten Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Ne yazık ki şu an ne deremiz ne kalemiz ne de düzgün şekilde tarihi eserlerimiz var. Belki 30 ila 40 yıl önce çok iyi niyetle esnafımızın o günkü koşullarda önünü açmak veya imkanlarının kolaylaştırılması adına dere üstünde yapılan çalışma bugün elimizde adeta kangren ve ciddi bir problem olarak ortada. Zamanında alkışlanarak faaliyet geçirilen proje gelinen noktada Bitlis'in imajını çok kötü şekilde zedeliyor. Çare üretmek adına önceden yerel aktörlerin önderliğinde AVM diye tabir ettiğimiz valiliğin yanındaki proje de adeta elimizde bir cenazeye dönüşmüş. Bir sürü problemleri kendi içinde barındırıyor. Orası ciddi bir maliyet olarak önümüze geldi. Bu sıkıntıyı en çok siz çekiyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'şu dere üstünü temizleyin' dediği bir hususu halletmek için elimizden geleni yapacağız. Ama buranın sahipleri sizlersiniz."

Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) çok güzel bir yerde bulunduğunu ifade eden Ustaoğlu, şu an 40 parselin yatırımcılar için hazır olduğunu kaydetti.

Ustaoğlu, "Burası cazibe merkezleri programında yer alıyor. 70'in üzerindeki girişimci Bitlis'e yatırım yapmak için Katılım Bankasına müracaat etti. Şu an bunların son safhada olduğuna dair bilgi aldık. Kısa sürede açıklanmasını bekliyoruz. Açıklandığı an girişimcilere OSB'de uygun yer vereceğiz. Yıllardır atıl durumda OSB'nin hareketleneceğine inanıyorum." diye konuştu.

Bitlis TSO Başkanı Davut Tezcan ise kentin tarihi yönüne değinerek, "Ancak bölgede yaşanan sıkıntılardan dolayı ekonomik sıkıntı çektik. Ayrıca tütün ekiminin yasaklanmasıyla ekonomimizde bir dengesizlik oluştu. Buna rağmen son 10 yılda üniversitemize, tünelimize ve OSB'ye kavuştuk. İnşallah sizin katkılarınızla havaalanımıza da kavuşacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title