Haberler

Vali Topaca Suriyeli Stk Temsilcileriyle Buluştu

Hatay Valisi Ercan Topaca, geçici koruma kapsamında Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeli sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, geçici koruma kapsamında Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeli sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Valiliğin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, sivil toplum kuruluşlarının Suriyeli temsilcileriyle Öğretmenevi'nde bir araya gelen Topaca, devlet olarak Suriyelileri misafir etmekten büyük onur ve şeref duyduklarını belirtti.

Suriyelilerin Türkiye'de kaldıkları sürece rahat etmeleri için devletin bütün imkanlarının seferber olduğunu ifade eden Ercan Topaca, şunları kaydetti:

"Bugün biz daha çok sizleri dinleyeceğiz. Sizin önerileriniz, sıkıntılarınız varsa onları dinleyeceğiz. Devletin, sizlerle ilgili hizmetleri yöneten bütün yetkilileri burada. Dile getirmek istediğiniz ne varsa söyleyin. Notlarımızı alıp, gereğini en kısa sürede yapacağız. Türk halkına ve Hatay halkına yakışan misafirperverliği, hoşgörüyü, kucaklaşmayı gördüğünüzü ve burada kaldığınız süre içerisinde de görmeye devam edeceğinizi düşünüyorum."

Vali Topaca, daha sonra Suriyelilerin görüş, öneri ve sorunlarını dinledi.

Toplantıya, AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Cilvegözü Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Mehmet Eriş, Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ile ilgili kurum müdürleri ve Suriyeli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Topaca Reyhanlı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title